Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Майстерка з філігранного мистецтва – квілінгу – в обласній книгозбірні



20 травня 2022 року в рамках проєкту «ВільноХаб», який впроваджується Івано-Франківською ОУНБ ім. І. Франка з квітня 2022 р., відбулася творча майстерня, клуб креативу з квілінгу або паперової філіграні – мистецтва виготовлення вишуканих, майже мереживних виробів методом скручування у спіралі довгих і вузьких смужок паперу. Учасниками заходу були діти внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та діти з громади міста Івано-Франківська, які разом з мамами і бабусями творили роботи, у яких яскраво відображено різнобарв’я квітково-рослинного світу нашого західного краю, українського символу – калини.

На початку роботи організатори та ведучі події - бібліотекарки Марина Цюпа та Юлія Кузьмін ретельно ознайомили з основними модулями квілінгу, адже саме за допомогою цих базових форм створюється композиція. Тоді розпочався процес творення колоритних робіт з квілінгу, які завжди вражають своєю надзвичайною витонченістю. Дитячі філігранні панно наповнились легкістю повітря, а вдало підібрані відтінки кольорів - своєрідним внутрішнім мерехтінням.

Попри те, що існують загальні правила мистецтва квілінгу, кожен учасник заходу, і мама, і дитина, намагалися привнести у творчий процес щось своє, особливе, що надало виробам індивідуальності.

Проєкт «ВільноХаб» втілюється в рамках програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

 

 

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка