Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Обласна книгозбірня на відкритій онлайн лекції «Прямий шлях до вищої освіти у Німеччині»



13 травня 2022 року фахівці проєкту «Мова. Культура. Німеччина» разом з читачами Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка взяли участь в онлайн лекції «Міст до вищої освіти», де представлялась освітня програма можливості навчання у вищих навчальних закладах Німеччини, яка впроваджується Goethe-Institut в Україні.

Учасниками онлайн заходу були  учні та їхні батьки, вчителі німецької мови, бібліотекарі та усі зацікавлені у програмі.

Німеччина належить до трьох найпопулярніших країн, де прагнуть навчатися студенти з різних країн світу. І це не дивно, адже навчання у Німеччині - освіта найвищого ґатунку, оптимальна основа для успішної кар'єри у своїй країні та в усьому світі. Освітня програма Goethe-Institut «Міст до вищої освіти» пропонує цільову підготовку до безпосереднього початку навчання і до навчального місця у Німеччині.

Для участі у платній програмі «Міст до вищої освіти у Німеччині для 10 класу» необхідне підтвердження знань мови на рівні В2 або вище.

Партнерські ВНЗ пропонують всім, хто успішно пройшов програму, різноманітний набір дисциплін MINT та економіки, забезпечуючи певну кількість навчальних місць щороку. Широкий супровід початківців з боку освітніх закладів допомагає випускникам програми якомога краще стартувати як у навчанні, так і у Німеччині. Партнерські заклади вищої освіти розташовані у федеральних землях Північний Рейн-Вестфалія, Бранденбурґ і Тюрингія.

Для вступу до ВНЗ Німеччини потрібно скласти іспит TextAS. Це - центральний стандартизований тест на здатність навчатися, призначений для іноземних осіб, зацікавлених в отриманні освіти. Тест потрібно скласти з результатом не менше 100 балів для того, щоб отримати допуск до навчання в одному з партнерських освітніх закладів програми. Тест складається з загального тесту, що перевіряє Ваші когнітивні здібності, та фахового тесту для дисциплін «Математика», «Інформатика і природознавчі дисципліни» чи «Інженерія».

Наприкінці заходу учасники мали можливість задати запитання доповідачам і отримати відповіді на свої проблемні питання. Керівниця програми Яна Осадча дала кваліфіковані поради щодо вибору закладу і здачі тесту.

Запрошуємо всіх, хто хоче навчатися в Німеччині, завітати до обласної книгозбірні, де діє проєкт «Мова. Культура. Німеччина», спільний з бібліотекою Goethe-Institut в Україні, де ви зможете знайти всю необхідну інформацію для підготовки до здачі іспитів з німецької мови.

Багато корисної інформації ви можете отримати на нашій сторінці у Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/Fernleihe

Cвітлини

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка