Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Соціальний захід до Дня матері в рамках проєкту ВільноХаб підтримки дітей та молоді внутрішньо переміщених осіб (ВПО)



05 травня 2022 року в бібліотечному просторі ІФОУНБ ім. І.Франка відбувся захід з дітьми внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та дітей міста Івано-Франківська та Івано-Франківської територіальної громади. Темою соціального заходу було одне з весняних свят – День матері, яке відзначається кожної другої неділі травня.

День матері - особливе свято. Його відзначають навесні, коли оживає природа, розквітають квіти, зароджується нове життя, і це чи не найкраща метафора материнства. 2022 року в Україні День матері припадає на 8 травня. І хоча свято не є державним, але воно здобуло неабиякої популярності серед українців, особливо в теперішній тривожний воєнний час, адже мати завжди була символом безпеки, захисту, добра і любові.

Захід розпочався з гри, за допомогою якої діти познайомилися один з одним, розказали, звідки вони, що люблять робити - і це одразу створило дружню, відкриту і безпечну атмосферу, що особливо необхідно дітям, які пережили жахіття війни.

Бібліотекарі обласної книгозбірні підготували для дітей матеріали для майстер-класу з виготовлення святочної листівки до Дня матері. Діти вирізали квіти, сердечка, різні елементи, якими прикрашали свої власноруч виготовлені подарунки для мам, а також роздумували над словами побажань рідним матусям. Приємно було спостерігати, як діти спілкувалися, допомагали один одному, коли щось не вдавалося, жартували і ділилися своїми враженнями. А ще в залі лунала українська мова, і місцеві діти допомагали нашим гостям, дітям ВПО, висловлюватися українською, якщо їм це не вдавалося.

Щоб діти почували себе як вдома, їм було запропоновано чай з печивом. Всіх вразила ситуація, коли один з учасників заходу, хлопчик 10 років, запитав дозволу у бібліотекарок взяти одне печиво і пригостити ним свою маму, яка очікувала його неподалік в приміщенні бібліотеки.

Спілкування з дітьми створило особливу атмосферу свята, діти не хотіли розходитися і дякували за чудово проведений час. В подарунок діти ВПО отримали дитячі книги українською мовою, які вибрали собі самі за своїми інтересами. Творити добро - це так приємно!

 

Світлини

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка