Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ВільноХаб в бібліотеці: Дитячий табір для дітей внутрішньо переміщених осіб



02 травня 2022 року в просторі Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка (директор Людмила Бабій) відбувся захід в рамках проєкту ВільноХаб підтримки дітей та молоді внутрішньо переміщених осіб (ВПО). 25 дітей з м. Києва та Київської області, з міст Запоріжжя, Харкова, Чернігова, Сум, Слов’янська та Краматорська Донецької області разом з 4 викладачами, теж переселенцями, але першої хвилі (2014 р.), завітали до бібліотеки, щоб розкрити магію книги та зануритися у чарівний світ читання, разом провести день в дитячому таборі, організованому бібліотечними фахівцями С. Джоголик, М. Цюпою, Ю. Кузьмін та І. Петрівською.

Діти та педагоги представляли школу-табір «Кам'яниця. Вільна» Івано-Франківськ - цикл пізнавальних, розважальних та освітніх активностей для дітей віком від 6 до 10-ти років, які змушені були шукати прихисток в Івано-Франківську у зв'язку з війною з боку росії.

Діти ВПО разом з викладачами зареєструвалися як читачі обласної книгозбірні, бібліотекарі організували екскурсію бібліотекою, ознайомили учасників табору з бібліотечними фондами: найбільшою та найменшою книгами, інтерактивними книгами з розумними ручками та Віммельбухами з фондів міжнародного проєкту «Мова. Культура. Німеччина» (спільного з бібліотекою Goethe-Institut в Україні), книгами шрифтом Брайля, книгами в стилі поп-ап, підшивками газет та іншими цікавими та оригінальними виданнями.

Зал був поділений на чотири локації: книжкова, ігрова, зона чаювання з цукерками та локація для майстерки, де діти виготовляли свою власну міні-книжечку із заповітними словами в ній, в кожного свої, а загалом - всі за одне, - щоб чим скоріше прийшов мир в нашу Україну.

На заході були присутні журналістка Каналу 402 Ольга Рега разом з оператором Олександром Лукіним. Репортаж про захід можна побачити за наступними посиланнями: https://www.youtube.com/watch?v=ODmLj9SJCbc та у Facebook   https://fb.watch/cLHVzj7UEM/

Світлини

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка