Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Профі-студія для вчителів англійської мови: бібліотечні ресурси на допомогу інтенсифікації навчання



29 квітня 2022 року координаторка інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Людмила Жирик провела лекцію в рамках проєкту профі-студії, спільного з Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти (методист англійської мови – Косенко Ю. В.). Проєкт розрахований на ознайомлення вчителів іноземних мов навчальних закладів області з новітніми формами навчання учнів з використанням сучасних технологій та онлайн-ресурсів.

Темою профі-студії була інтенсифікація процесу навчання, завдяки якій досягається суттєвий приріст мовленнєвих навичок та вмінь взаємозв'язком різних компонентів. До основних шляхів інтенсифікації навчання іноземної мови належать: збільшення комунікативної спрямованості навчання, коли урок будується як модель спілкування; посилення мотивації навчання; посилення соціокультурної спрямованості навчання; раціональне планування навчального процесу; активізація мовленнєвої діяльності учнів шляхом використання проблемних завдань, загадок, кросвордів тощо;  організація самостійної роботи учнів; взаємопов'язане використання різноманітних навчальних засобів, що поєднує традиційні засоби навчання з сучасними технічними; організація діяльності учнів в різних режимах; використання прийомів інтенсивної методики та засобів психолого-педагогічної розрядки; доповнення роботи в класі позакласною.

Саме бібліотечні фонди обласної книгозбірні та використання англомовних онлайн-платформ допомагають вчителю провести ретельну підготовку до уроку іноземної мови, що сприяє підвищенню його дієвості. У фондах присутні дидактичні ігри, які знімають з дітей втому, вносять у їхню навчальну діяльність різноманітність і захопленість. Разом з тим, дидактичні ігри можуть бути використані для навчання різних її аспектів: фонетики, лексики, граматики, а також у роботі з розвитку діалогічного та монологічного мовлення.

Оскільки вчителі проходять курси підвищення кваліфікації дистанційно, то запрошуємо педагогів завітати до книгозбірні для повноцінного ознайомлення з бібліотечними можливостями.

Наша адреса: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46,

тел. 03422 532440.

Посилання на нашу сторінку в мережі Facebook: https://www.facebook.com/woacenterivanofrankivsk

Світлини

Оновлено 16-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка