Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Діяльність обласної книгозбірні в новому проєкті «ВільноХаб» підтримки дітей та молоді ВПО



Нещодавно Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка почала впроваджувати новий проєкт підтримки дітей та молоді внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які на даний час проживають в місті Івано-Франківську через російсько-українську війну.

В рамках проєкту за сприяння переселенки Лади Т. було організовано клуб з вивчення англійської мови, який з часом був поділений на дві групи за рівнями знання мови. Засідання клубу відбуваються двічі на тиждень - у вівторок і четвер.

В групі рівня А 1-2 згідно Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти навчається 5 дітей ВПО. Вони вивчають граматику англійської мови, проходять аудіювання, практикують розмовну мову, вживаючи побутові повсякденні вирази, а також будуючи елементарні речення з метою задоволення конкретних потреб. Разом з викладачкою спілкуються у звичайних ситуаціях, де потрібен простий і прямий обмін інформацією на знайомі та звичні теми.

Студенти рівня В 1-2 вчаться розуміти основний зміст чіткого нормативного мовлення на теми, близькі і часто вживані на роботі, у навчанні, під час дозвілля тощо. Намагаються сприйняти основні ідеї тексту як на конкретну, так і на абстрактну тему, у тому числі й дискусії за фахом.

При проведенні занять викладачка використовує англомовні матеріали з фондів обласної книгозбірні: настільні ігри для вивчення англійської мови, флеш-картки для поповнення лексичного запасу, адаптовані книги для читання, методичні посібники для викладачів.

Сподіваємося, що заняття в бібліотеці допоможуть дітям у подальшому вдосконаленню знань з англійської мови.

Cвітлини

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка