Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Інтерактивні заходи в рамках проєкту для підтримки дітей та молоді ВПО на базі бібліотек



19 квітня 2022 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка розпочав свою дію проєкт для підтримки дітей та молоді ВПО на базі бібліотек. В рамках проєкту організовано дитячий та молодіжний простори для вимушено переселених осіб (ВПО), де вони зможуть проводити своє дозвілля, майструвати, читати, передивлятися фільми з подальшим їх обговоренням.

Бібліотекарі розпочали свою роботу з виходу на вулиці і площі Івано-Франківська, де знайомилися з гостями нашого міста - людьми, які були вимушені покинути свої домівки через російсько-українську війну. Бібліотечні фахівці розповідали про бібліотеку, її місце знаходження, послуги, можливості та ресурси.

І вже через декілька годин перші гості завітали до бібліотеки. Це були діти 5-13 років разом з мамами, для яких провели екскурсію книгозбірнею, зареєстрували їх як читачів, а також організували інтерактивні заходи: знайомство з цікавими виданнями - найбільшою і найменшою книгою з фондів бібліотеки, з книгою шрифтом Брайля, німецькомовними інтерактивними книгами з розумними ручками, Віммельбухами, дитячими книгами. Діти власноруч працювали над створенням своєї першої книжечки з малюнками та текстом, грали в ігри, спілкувалися один з одним та з бібліотекарками.

На завершення заходу у фондах царства книг відбулася фотосесія дітей з власними виробами та міні-книгами. Приємно, що серед учасників заходу були діти, які вперше побували в бібліотеці і пообіцяли обов'язково повернутися до нас ще не один раз. Матері дітей мали змогу поспілкуватися з бібліотечними фахівцями, отримати необхідну їм інформацію та просто відпочити в спокійній атмосфері бібліотечного простору.

До організації заходу долучилися фахівці книгозбірні Джоголик С., Цюпа М. та Кузьмін Ю.

Надалі планується організовувати майстер-класи, перегляди фільмів з їх подальшим обговоренням, читання вголос та інші активності.

Запрошуємо дітей та молодь разом з батьками долучатися до бібліотечних подій!

Світлини

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка