Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Новий проєкт підтримки дітей та молоді ВПО на базі обласної книгозбірні



Ми раді повідомити, що Івано-Франківську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. І. Франка було відібрано для участі в проєкті підтримки дітей та молоді ВПО на базі бібліотек. Головною метою даного проєкту є забезпечення та надання якісних бібліотечно-інформаційних послуг тимчасово переміщеним особам (ВПО), налагодження їх ефективної комунікації із місцевими жителями, сприяння соціальній адаптації громадян, які були змушені покинути рідні місця проживання.

У бібліотеці буде організовано дитячий і молодіжний простори, робота яких буде спрямована на створення належних умов для їхнього розвитку, надання їм широкого спектру послуг на безоплатній основі для забезпечення змістовного та якісного дозвілля. Організація молодіжного простору дозволить молоді раціонально і з користю використовувати свій час, виявити свої таланти, відпочити в компанії однолітків. Завдяки організації культурного відпочинку і дозвілля, діти та молодь матимуть можливість урізноманітнити способи проведення вільного часу, щоб стати цікавою та активною людиною.

Так, вже цього тижня розпочав свою діяльність Клуб вивчення англійської мови, організований для молоді переселенкою. 12 квітня в просторі інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося перше заняття, де зібралися молоді люди, які прагнуть вдосконалення своїх розмовних навичок англійської, вивчення граматики, лексики з елементами читання, письма та аудіювання. Зустрічі в клубі відбуватимуться двічі на тиждень.

У рамках проєкту надалі організовуватимуться різноманітні екскурсії, майстер-класи, уроки художньої майстерності, цікаві лекції, перегляди та обговорення фільмів та багато інших цікавих і корисних заходів, які проводитимуть як самі бібліотечні фахівці, так і досвідчені педагоги, майстри, актори, тренери, які надаватимуть послуги, що можуть задовольнити потреби ВПО.

Також діяльність бібліотечних закладів в рамках реалізації таких проєктів буде спрямована на підвищення рівня поінформованості суспільства та формуванню у громадян толерантного ставлення до біженців і переселенців.

Cвітлини

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка