Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Профі-студія «Методика навчання іноземних мов і культур: бібліотечні ресурси на допомогу педагогам»



08 квітня 2022 року для вчителів англійської мови навчальних закладів Івано-Франківської області в рамках діяльності інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка (координатор – Жирик Л. І.) було проведено профі-студію щодо методики навчання англійської мови та її культури. Вчителі (31 особа) проходять дистанційне навчання з підвищення кваліфікації в Інституті післядипломної педагогічної освіти (керівник курсів – Косенко Ю. В.).

На лекції були розглянуті наступні питання:

-   формування стійкої мотивації до вивчення іноземних мов і зарубіжної літератури;

-  ознайомлення з мовною системою та формування на цій основі базових фонетичних, лексичних, граматичних, стилістичних навичок;

-  розвиток умінь в усіх видах мовленнєвої діяльності (аудіювання, читання, говоріння, письмо, переклад) і в різних сферах спілкування (особистісна, публічна, освітня);

-  формування читацької і мовленнєвої культури, творчих здібностей, культури полеміки, критичного мислення, самостійного аналізу та оцінювання прочитаного.

Вчителям були представлені онлайн ресурси, які допомагають у вирішенні вище вказаних питань, ознайомлено з інформаційними ресурсами бібліотеки: англомовною базою даних eLibraryUSA; Регіональним офісом англійської мови в Києві та Бєлграді; можливості участі в міжнародних програмах, конференціях, вебінарах, тренінгах; онлайн платформи для подання матеріалів для навчання англійської мови як іноземної. Також вчителям були представлені методичні посібники, настільні ігри, відео та аудіо матеріали для використання на уроках.

 

 

Оновлено 16-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка