Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Профі-студія для вчителів англійської мови: Додатки і платформи для змішаного та дистанційного навчання



24 березня 2022 року Л. Жирик, керівник інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку/Window On America» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка провела лекцію для вчителів англійської мови, які проходять дистанційне навчання в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти (керівник курсів – Косенко Ю. В., методист англійської мови). Обласна книгозбірня спільно з ІППО впроваджує онлайн проєкт «Профі-студія: Підвищення фахової майстерності вчителя іноземної мови середнього навчального закладу», завдяки якому бібліотечні фахівці діляться з вчителями можливостями бібліотечного проєкту, які вони можуть використовувати в своїй роботі з учнями.

 

Цього разу ми говорили про те, як організувати та покращити процес дистанційного чи «змішаного» навчання. Було підготовлено путівник по додатках і платформах, які стануть у нагоді при цих форматах навчання. Працівниця бібліотеки ознайомила учасників заходу з фондами центру: методичними посібниками, настільними іграми, довідковими виданнями, електронною базою даних eLibraryUSA.

Також згідно плану лекції велася робота в таких напрямках:

1.     Створюємо цікавий та креативний урок: використання презентацій для активності учнів на уроці, адже  гарні та цікаві презентації - ключ до розуміння предмету учнем. Для цього були представлені наступні програми: Prezzi - платформа, створена випускниками Гарварду. Тут можна обирати єдиний фон, на якому буде розміщена «презентаційна мапа», по якій рухатиметься вчитель під час пояснення нового матеріалу; Canva - програма, створена для розробки будь-якого медіаконтенту, в тому числі й презентацій.

2.     Гейміфікація навчання: ігри - це важлива та невіддільна частина розвитку та навчання кожної дитини. Додатки, що зроблять урок інтерактивним: Kahoot - платформа, яка дозволяє створювати інтерактивні тести, опитування, завдання для практики та перевірки вивченого матеріалу. Тут можна створювати різні питання, підбирати під них відео чи картинки та різні варіанти відповідей; Quizlet - гра, що дозволяє перевірити розуміння школярами термінів з предмету; FreeRice - гра, яка допомагає розвивати лексичні знання учня і має виховний елемент в роботі з учнями.

Ці та багато інших онлайн ресурсів зацікавили вчителів, тому також для них був проведений майстер-клас по роботі з деякими з поданих ресурсів.

Фото.

Оновлено 16-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка