Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь обласної книгозбірні в Світовому кафе «Вітаємо біженців до Молдови!»



22 березня 2022 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка приєдналися до Світового кафе «Вітаємо біженців до Молдови!», організованого Progress Foundation (Румунія) та Асоціацією бібліотекарів Республіки Молдова. На онлайн заході бібліотеки Молдови ділилися досвідом роботи з біженцями і представляли свої бібліотечні установи як притулки громад. Сьогодні місією молдавських бібліотек стала підтримка українських громадян, і кожен громадянин дружньої до України країни – Молдови, допомагає, як може! А ми щиро вдячні їм за це!

 

За оцінками, близько 300 000 людей прибуло до Молдови з України з початку війни, і понад 100 000 з них залишилися в цьому регіоні. Вся країна показала свою підтримку українським біженцям, а молдавські бібліотеки сприйняли свою роль як притулку.

Головними спікерами заходу були: Елена Пінтілей, Генеральний директор Національної бібліотеки Республіки Молдови; Елена Манчу, зав. відділом методичної служби районної публічної бібліотеки «Dimitrie Cantemir» міста Унгени; Євгенія Беян, Генеральний директор бібліотеки для дітей «Ion Creanga»; Маріанна Хар'євші, Генеральний директор Муніципальної бібліотеки «B. P. Hasdeu»; Надія Падуре, Генеральний директор «Mihail Sadoveanu» районної бібліотеки міста Страшени.

Бібліотечні фахівці ділилися власним досвідом роботи з біженцями, різноманіттям заходів, наданням психологічної підтримки, особливо українським дітям, програмами для дітей біженців. Для українських громадян у бібліотеках Республіки Молдова відкрито безкоштовний доступ до всіх інформаційних ресурсів, надано доступ до комп'ютерів, планшетів та інших ґаджетів. Муніципальна бібліотека міста Кишинева звернулася зі словами підтримки до Української бібліотечної асоціації та всіх бібліотекарів України, і надала свої україномовні фонди з бібліотечного відділення «Леся Українка» до використання українцям. Бібліотекарі організовують творчі майстерки, надають моральну підтримку, безкоштовний доступ до Wi-Fi, частують печивом і чаєм. Бібліотечні фахівці міста Унгени організовують ознайомчі екскурсії містом.

Цей захід є частиною проєкту Growing Active Citizens Hubs, наданого ЄС та Чорноморським фондом регіонального співробітництва, проєктом Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів.

Фото.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка