Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Бінарний клуб англійської мови



30 січня 2022 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося онлайн засідання дискусійного клубу, в якому були і перегляд фільму англійською, і його обговорення, і рефлексії над такими важливими проблемами сучасного суспільства, як інформаційна грамотність, кліматичні зміни і їхній вплив на якість життя, позитивні та негативні емоції. Модератором дискусії була Ольга Парахіна, бібліотечна волонтерка.

 

«Не дивіться вгору» (Don't Look Up) - сатирична комедія, яка стала найкращим фільмом 2021 року, у якому знялися Леонардо Ді Капріо, Меріл Стріп, Дженніфер Лоуренс, Кейт Бланшетт, Джона Хілл, Тімоті Шаламе та Марк Райленс. Актори обіграли абсурдні сторони сучасного суспільства, де люди заперечують очевидні проблеми, які можуть позначитися на майбутньому всього людства.

За сюжетом величезна комета, яку називають «вбивцею планет», летить до Землі. Небесне тіло помічають двоє нікому невідомих вчених - вони намагаються попередити світ про те, що йому незабаром настане кінець. Ситуація катастрофічна, але ніхто з високопосадовців не прислухається до думки астрономів.

«Не дивіться вгору» безжально іронізує над американським суспільством, але при цьому зачіпає весь світ і дотягується до кожного з нас. Сатира режисера Маккея охоплює абсолютно усі сфери, потрапляє у болючі точки і помічає другорядні теми, які є у колі інтересів більшості людей. Найбільше комізм ситуації розкривається у стінах Білого дому, де з'являється президент США у виконанні Меріл Стріп. Президент працює в кризовому режимі - не через «вбивцю Землі», а через наближення виборів до Конгресу, які здаються важливішими за катастрофу. Національного лідера завжди супроводжує син і за сумісництвом глава президентської адміністрації.

Учасники зустрічі обговорили чудову акторську гру Леонардо Ді Капріо у ролі астронома, якому спочатку досить важко даються виступи перед незнайомими людьми. Часто у фільмі чути, як тремтить і зривається голос актора.

Цікавими для обговорення були теми інформаційної грамотності соціуму, як часто люди попадають в «інформаційну бульбашку». Ситуація, яку нам змальовують медіа чи ми спостерігаємо в соціальних мережах, найчастіше не дає нам повної картини щодо того, що відбувається. Багато фактів, думок та точок зору взагалі випадають з нашого поля зору, адже найчастіше ми бачимо і читаємо те, що знаходиться лише в нашій стрічці новин чи звичному нам медіа полі.

Наступна тема до обговорення - потепління, яке є не лише природним процесом, бо відбувається у 10 разів швидше, ніж будь-коли. Все частіше науковці вживають термін «кліматична криза» замість «зміни клімату», щоб підкреслити серйозність цієї проблеми та потребу її вирішувати вже зараз.

Якщо ви прагнете вдосконалення своєї розмовної англійської, приєднуйтесь до наших недільних зустрічей та слідкуйте за анонсами тем до обговорення на нашій сторінці в соціальній мережі Facebook  та Instagram.

фото.

Оновлено 15-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка