Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Пізнай скарби отчої землі: Верховинщина



До уваги всіх, хто цікавиться минувшиною і сучасністю Верховинщини! Працівниками відділу краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка підготовлено черговий відеоролик з флешбук-серії «Пізнай скарби отчої землі», який розкриває життєписи населених пунктів Верховинщини через книжкові скарби книгозбірні.

 

Історія - «великий вчитель».

Чим глибше заглянеш у минуле -

тим краще зрозумієш,

як будувати майбутнє.

Михайло Косило

 

Батьківщина для людини - це передусім батьківська земля, край, де вона народилася і пізнавала світ. Тож без любові до рідного краю не може бути справжньої любові до Батьківщини. А любов ця приходить через глибоке усвідомлення власної причетності до поколінь минулих, відчуття себе однією з ланок неперервного ланцюга історії.

Розкриття насиченості, різноманіття і змістовності друкованого слова населених пунктів Івано-Франківщини - це головна мета серії флеш-буків «Пізнай скарби отчої землі», які створюють працівники відділу краєзнавчої літератури.

Черговий підготовлений відеоролик розкриває численні видання з фондів головної книгозбірні області про Верховинщину - колоритний гуцульський край, багатий на природні ресурси та відзначений як рекреаційно-лікувальний.

Пропоновані видання допоможуть ближче познайомитися з минулим цього дивовижного краю, архітектурними та історичними пам'ятниками, унікальними природними об'єктами, красою величних гірських вершин, покритих шовковими травами полонин, цілющими мінеральними джерелами, цікавими місцинами. Чекає свого книжкового гурмана й широкий арсенал художньої літератури, адже Верховинщина була і є джерелом натхнення для багатьох письменників, художників, композиторів.

Тож ласкаво запрошуємо тих, кому не байдужа минувшина рідного народу, до перегляду відеомандрівки «Пізнай скарби отчої землі: Верховинщина». А всіх зацікавлених поданими книгами чекаємо в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка. Приємного перегляду!

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка