Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь ІФОУНБ ім. І. Франка у Cвітовому кафе з обміну досвідом про розвиток громад «Ласкаво просимо до Вірменії!»



25 січня 2022 року заступник директора Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Л. Жирик взяла участь у вебінарі «Sharing Cafe – Ласкаво просимо до Вірменії!», який є частиною проєкту «Формуємо активні центри громадян» і який сприяє регіональній мережі підтримки розвитку громад шляхом активного партнерства між публічними бібліотеками та місцевими громадськими організаціями. Захід організований обласною бібліотекою Лорі, Вірменія та Фондом «Прогрес», Румунія. У події взяли участь бібліотекарі України, Румунії, Вірменії та Молдови. Модерували захід Клаудіа Сербанута, Фонд Прогрес (Румунія) та Ярослава Сошинська, виконавчий директор ГО Українська бібліотечна асоціація.

 

Шість спікерів, вірменських бібліотекарів та волонтерів з міст Лорі та Степанаван, говорили про вірменський контекст і досвід, про ініціативи та партнерство між бібліотеками, громадськими та неурядовими організаціями, обговорювали як бібліотеки та громадські організації привносять зміни та інновації у свої громади, роблячи їх більш стійкими та відповідаючи на потреби мешканців.

Ася Харутюнян, волонтерка обласної бібліотеки Лорі, провела історико-культурний екскурс містом та саме бібліотекою міста Лорі, відзначила роль публічної бібліотеки для громади міста - місця традицій та простору інновацій. Ануш Асланян, працівниця обласної бібліотеки Лорі, засновниця ГО «Рівні права, рівні можливості» для людей з інвалідністю ознайомила з інклюзивною діяльністю установи, проєктами для молоді (театральна студія, навчання програмування). Темою її презентації була «Співпраця ГО та бібліотек на задоволення потреб громади та інклюзивно-культурний бібліотечний центр».

Емілія Кеґінян, директорка публічної бібліотеки міста Степанаван, провела учасників події бібліотекою і розповіла про її діяльність, проєкти, роботу з молоддю, фестивалі та заходи, які проводять для громади спільно з будинком культури міста.

Сюзан Лалаян, спеціаліст муніципалітету Алаверді, поділилася своїми думками про роль сучасної бібліотеки в розвитку громади та про своє особисте формування як громадянки Вірменії завдяки публічній бібліотеці. Разом з Анаіт Мікоян вони представили презентацію «Залучення до роботи бібліотеки представників громади, обмін досвідом».

Після представлення діяльності вірменських бібліотек учасники заходу мали можливість спілкування у форматі «запитання - відповідь».

Проєкт «Центри росту активних громадян» розроблений Румунським фондом Progress Foundation, фінансований ЄС та Чорноморським фондом регіонального співробітництва, проєктом фонду Германа Маршалла зі Сполучених Штатів, який реалізується у Вірменії, Республіці Молдова, Румунії та Україні за допомогою регіональних партнерів: обласної бібліотеки Лорі, Вірменія; публічної бібліотеки «Димитріє Кантемір» з Унген, Публічної бібліотеки «IPS Antonie Plamadeala» з Хинчешті та бібліотечної асоціації  Республіки Молдова; «G.T. Повітової бібліотеки Кірілеану» м. Нямц та бібліотеки «Антім Івірянул» повіту Вилча з Румунії; Луганської ОУНБ, ЦБС для дорослих м. Львова та Української бібліотечної асоціації.

Фото.

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка