Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ЗОРЯ ШЕВЧЕНКА НАД КАРПАТАМИ



19 січня 2022 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. Франка відбулася презентація поетичної антології «Зоря Шевченка над Карпатами».

Поданий збірник ініційований учасниками Міжнародних літературних фестивалів «Карпатська ватра», що відбулися на Закарпатті. Добірку формують твори українських поетів Карпатського регіону попередніх поколінь і тих, які тепер живуть у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій областях України, у прикордонних регіонах Словаччини, Польщі, Угорщини, Румунії.

Провідна мета презентованої антології - це об'єднання авторів із різних міст і територій під міцним та мужнім Шевченковим словом, яке пройшло тяжкі тернисті дороги, щоб врешті прорости у душах людей вірою, надією, любов'ю до України.

Модерували яскраве творче дійство голова Товариства письменників і журналістів ім. І. Франка, відомий літературний критик та есеїст Євген Баран і голова Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України, поет Василь Кузан.

Саме Євген Баран посприяв тому, що у згаданий збірці розміщено ліричні тексти 8 авторів з Івано-Франківщини (Степан Пушик, Іван Війтенко, Іван Гаврилович, Василь Рябий, Ярослав Ткачівський, Леся Шмигельська, Ірина Фотуйма та Антоніна Листопад).

Заступник голови Національної спілки письменників України, поет Ярослав Ткачівський, поет і журналіст Іван Гаврилович та поетеса і бібліотекарка Ірина Фотуйма прочитали для авдиторії свої ліричні строфи, присвячені великому Кобзареві.

Висловити свої судження та міркування мали змогу всі охочі, тому особистими враженнями та переживаннями вирішив поділитися письменник та краєзнавець Василь Бабій.

Знаковим було те, що присутніми на такому літературно-патріотичному заході були солдати строкової служби підшефної військової частини 1241 Національної гвардії України та їхній офіцер, командир взводу Відоняк Андрій. Василь Кузан подарував військовослужбовцям примірники презентованої антології та запропонував ідею подальшої співпраці.

Підсумувала обговорене та акцентувала на важливости та значимости подій такого формату, де б звучало українське слово, директорка обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка Людмила Бабій.

Усі присутні мали непересічну можливість поспілкуватися з авторами, ознайомитися із їхніми творами, поділитися своїми думками та емоціями.

Світлини

 

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка