Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Обласна книгозбірня на авторській онлайн зустрічі з Еліаною Брум



18 січня 2022 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка взяли участь в авторській онлайн зустрічі з Еліаною Брум, організованої нашим польським партнером – Воєводською публічною бібліотекою ім. Е. Смолки (м. Ополе, Республіка Польща). Зустріч відбувалася в рамках циклу «Розмови без кордонів», завдяки якому український читач має можливість знайомитися з сучасними світовими авторами.

Під час зустрічі була презентована нова книга репортажів Еліани Брум «Колекціонер покинутих душ. Репортажі з Бразилії», перекладена 2020 року з португальської Ґабріелем Боровскі, видавництво Яґеллонського університету, Краків.

Еліана Брум - бразильська журналістка, документалістка і авторка п'яти науково-популярних книг. Журналістка щоденної газети «El País», співпрацює з «Guardian». «Колекціонер покинутих душ. Репортажі з Бразилії» - її перша книга, опублікована поза межами Бразилії. Вона отримала понад сорок журналістських нагород, як бразильських, так і міжнародних, у тому числі премію імені Володимира Герцога, яка надається журналістам та активістам, які займаються захистом прав людини.

«Колекціонер покинутих душ. Репортажі з Бразилії» увійшла до 5 книг, виданих 2020 року, номінованих на нагороду імені Ришарда Капусцінського за літературний репортаж.

У збірці репортажів Еліани Брум представлені ​​гострі картини життя Бразилії, яких немає в путівниках. Авторка відвідує індіанських акушерок і акушерок-метисів у північній частині тропічного лісу Амазонки, розповідає про життя мешканців однієї з фавел (бразильські нетрі) у Сан-Пауло, а також стежить за боротьбою громадських активістів з міжнародними корпораціями за права жінок, екологію та дах над головою.

Волоцюга з Порту-Алегрі, золотошукачі з Белу-Монте, мати втраченого покоління... Збирачами покинутих душ є галереї звичайних персонажів, до яких авторка підходить з неабиякою чуйністю, показуючи світ з їхнього ракурсу. Її вишукані літературні тексти не лише описують поточні соціальні проблеми, а й є справжньою вправою з емпатії.

Це книга, яку не можна ігнорувати і яка закликає до роздумів про суть життя, співчуття і розуміння соціальних проблем у світі.

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка