Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Англомовна дискусія до Всесвітньої акції «16 днів активізму проти насильства»



05 грудня 2021 року в англомовному дискусійному клубі інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулася дискусія, приурочена Дню білої стрічки, коли стартує міжнародна акція «16 днів активізму проти насильства». Модерувала дискусію волонтерка клубу Ірина Танасійчук.

Щороку з 25 листопада по 10 грудня проходить дана Всесвітня акція, й Україна вкотре долучилася до неї. Заклади культури приєднуються до акції також, організовуючи різноманітні заходи, книжкові виставки, дискусії, круглі столи.

На недільному клубі учасники онлайн заходу обговорювали тему насильства, його різновиди. Перш за все, кожен висловив своє розуміння насильства і агресії, а також хто більше схильний до насильства - жінки чи чоловіки.

Головним визначенням терміну «насильство» є наступне: «насильство - це поведінка, що включає фізичну силу, спрямовану на заподіяння шкоди, пошкодження або вбивства когось чи чогось». Існують такі різновиди: фізичне насильство - умисне нанесення побоїв, тілесних ушкоджень, нанесення шкоди честі та гідності; психологічне насильство - насильство, пов'язане з дією на психіку особи шляхом словесних образ або погроз, переслідування, залякування, якими навмисно спричиняється емоційна невпевненість; економічне насильство - умисне позбавлення однією особою або групою осіб іншої людини або групи людей житла, їжі, одягу та іншого майна чи коштів, на які постраждалі мають передбачене законом право; сексуальне насильство - протиправне посягання однієї особи або групи осіб на статеву недоторканість іншої людини, а також дії сексуального характеру щодо неповнолітнього (-ої).

Окремо говорили про домашнє насильство, яке особливо загострилося в останні роки - часи пандемії. Також обговорили насильство в медіа та соціальне насильство.

А ще 5 грудня - це Міжнародний день волонтера. Ми щиро вдячні волонтерам обласної книгозбірні, які посвячують свій час і свої можливості допомозі в організації бібліотечних заходів!

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка