Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Англомовна онлайн дискусія «Переваги і недоліки демократії»



14 листопада 2021 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулася англомовна дискусія «Переваги і недоліки демократії». Модератором дискусії був Михайло Сенютович, волонтер обласної книгозбірні.

Учасники заходу обговорювали дуже спірну тему, адже демократія розглядається як ідеальна форма правління в західному світі. Тому ми спробували розглянути цю ідею та обговорити переваги і недоліки цієї системи та порівняти її з іншими політичними системами.

Спочатку учасники визначилися, що демократія - це система правління, де все населення має можливість безпосередньо голосувати за питання або надіслати когось, кого вони вибирають, приймати ці рішення від їхнього імені. Це керівна структура, де правління приходить від людей, а не від військових чи держави.

Наступним був список переваг демократії: позитивно заохочує рівність; зазвичай економічно розвивається швидше, ніж інші форми правління; не створює централізованої бази влади для правління над народом; люди ідентифікують себе зі своїм урядом, щоб створити сильніший рівень патріотизму; країни, які використовують демократію, рідше вступають у збройні конфлікти.

Щодо недоліків демократії, то учасники дискусії виділили наступні: демократія неефективна, якщо виборці не навчатимуться приймати владні рішення;  структура демократії залежить від волі більшості; ціна демократії - це те, про що багато людей не усвідомлюють; демократія вимагає більше часу для впровадження змін.

В ході дискусії активні учасники обговорили повість американського письменника Айзека Азімова «Фах», де автор описав модель майбутнього суспільства, здобуття освіти та фаху. Головною думкою обговорення було те, що глибокі, ґрунтовні знання здатна дати тільки самоосвіта; щоб бути ерудованою людиною і правильно визначитися зі своїм професійним вибором, необхідно розвивати і вдосконалювати свої знання в різних напрямках і сферах життя; утвердження сили людського інтелекту, самостійного мислення, творчої уяви, моральних цінностей. Але в повісті існує конфлікт людини і суспільства: чи має людина право на власний вибір життєвого шляху; стандартизована система освіти і здатність до творчого мислення окремої людини. Ось тут і виникає питання демократії.

Приєднуйтесь до наших дискусій в англомовних бібліотечних клубах, які відбуваються по неділях о 12 год.! Анонси тем засідань і умови участі ви знайдете на сторінці центру в соціальній мережі Facebook за покликанням: https://www.facebook.com/woacenterivanofrankivsk

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка