Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь обласної книгозбірні в міжнародній конференції «Німеччина-Україна. 30 років співпраці з історичним корінням»



21 жовтня 2021 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Жирик Л. І. та Цюпа М. Р. взяли участь в міжнародній конференції «Німеччина-Україна. 30 років співпраці з історичним корінням», яка відбувалася в рамках Тижнів Німеччини в Україні, які відзначаються з 03 по 23 жовтня 2021 року. Організатором Конференції виступило Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Києві.

З вітальним словом виступили Бенджамін Боббе, регіональний менеджер Фонду Ханнс Зайдель Україна; Катаріна Шаупп-Карманн, керівник Департаменту культури, освіти та меншин Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Києві та Любомир Бораковський, декан факультету іноземних мов Львівського національного університету імені Івана-Франка.

Конференція проходила в трьох напрямках: історія, література і філософія, суспільство. На першій секції доповідачами виступили: Ярослав Грицак з доповіддю «Українсько-німецькі відносини з перспективи історика»; Ірина Матяш - «Українсько-німецькі дипломатичні відносини: прийом або відновлення» та Микола Кобилецький - «Магдебурзьке право в Україні. Європейська традиція місцевого самоврядування».

На другій секції говорили про німецько-українські відносини в літературі та філософії. Доповідачі: Юрій Прохасько - «Галицька література: доповнення до ідей і культурно-історична оптика»; Крістіан-Даніель Страух - «Роман по -круговому-німецько-українська поезія та мислення»; Андрій Дахній - «Німецька філософія українською мовою. Переклади: 30 років життя «запізнілої» нації».

В секції «Суспільство» з доповідями виступили: Юрій Дуркот «Між кліше та невіглаством: образ України у німецькій громадськості» та Ніколай Тойфель «Перспективи українсько-німецької університетської співпраці».

В кожній секції учасники конференції рефлексували, відповідали на запитання, вели наукову дискусію.

Cвітлини

 

Оновлено 15-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка