Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Майстерка з соціальних танців у бібліотеці



03 жовтня 2021 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулася зустріч в англомовному дискусійному клубі, де гостями були американські громадяни Дмитро та Ніна, але які є українцями за походженням. Темою до обговорення були соціальні танці як елемент культури американського народу.

Вже понад 10 років наші гості живуть у місті Клівленді штату Огайо (США), де започаткували власну школу танцю. Саме тому і була вибрана така тема спілкування, в якій їм вдалося розкрити питання американської ідентичності, культури, традицій та звичаїв. Адже соціальні танці - це версія бальних та латинських танців, таких як танго, свінг, самба, сальса, але розроблених для використання на весіллях, нічних клубах, ділових заходах або неформальних зустрічах. Багато з цих танців мають як американський, так і міжнародний стиль.

Основними перевагами танців є зменшення стресу і напруги, збільшення енергії та зміцнення сили, підвищення тонусу м'язів та координації рухів, збільшення витривалості та гнучкості. За даними журналу «Family Talk Magazine», уроки танців можуть допомогти людям покращити їхні соціальні та комунікативні навички, навчитися працювати як частина команди, розвинути почуття довіри і співпраці та знайти нових друзів.

Учасники заходу отримали чудовий майстер-клас від професіоналів, на якому змогли практично використати ті знання, про які йшла мова на початку події. Відбулася комунікація під звуки музики, нові знайомства, можливості спілкування англійською, позитивні емоції та хороший настрій!

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка