Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Засідання англомовного дискусійного клубу в бібліотеці



05 вересня 2021 року відбулося засідання англомовного дискусійного клубу психології Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка, темою якого було «Чи ти хочеш жити вічно?». Модерував дискусію Михайло Сенютович, волонтер бібліотеки.

Наша вчорашня зустріч була особливою - після майже півторарічного онлайн життя ми нарешті зустрілися у просторі улюбленої бібліотеки, в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку»!

На зустрічі учасники говорили про теоретичні можливості, які наука і технології можуть дати нам у майбутньому, щоб значно продовжити наше життя або, можливо, зробити людей безсмертними взагалі. І якщо безсмертя стане можливим у певний момент, чи готові ми його прийняти?

Коронавірус змусив людей знову задуматися про свою смертність. Зрештою, люди мають лише одне життя. З давніх-давен люди прагнули «вічного життя» - здатності продовжити своє життя та молодість далеко за межі  нинішніх. За даними «Наш світ у даних», середня тривалість життя становить 72 роки. Деякі люди продовжують жити до 100 років і більше, так як Жан Калмент з Франції, яка прожила 122 роки і 164 дні.

На цьому засіданні учасники досліджували дану тему. Існує багато технологій, які потенційно можуть змінити весь напрямок розвитку людства, ставлячи питання; чи зможуть люди жити вічно? Мова йшла про тривимірний друк, який вплинув майже на всі великі галузі світу, включаючи й охорону здоров'я. Всього за останні пару років дослідники знайшли способи 3D-друку людських органів. Команда дослідників з Тель-Авівського університету в Ізраїлі минулого року представила 3D-друковане серце з людською тканиною та судинами.

Кріогенне заморожування має свою частку скептиків, але з роками наукове співтовариство поступово сприйняло цю ідею. Тепер ви ще не можете заморозити своє тіло і прокинутися в певний час, але в скорому майбутньому це може статися.

Один з менш відомих проєктів Ілона Маска проводиться навколо зірки Neuralink, в якому науковці намагаються зв'язати мозок та комп'ютери за допомогою простого, неінвазивного пристрою. Сучасне захоплення інтерфейсом «мозок-комп'ютер» зосереджено навколо допомоги тим, хто має проблеми з неврологічною мобільністю. Однак проєкт Маска виходить далеко за межі цього. Кінцева мета - створити «цифровий рівень надінтелекту», який би пов'язував людей зі штучним інтелектом.

Не дивлячись на активну дискусію, все-таки, питання, чи вдасться людям жити вічно, залишилося відкритим.

Запрошуємо приєднуватись до наших дискусій по неділях о 12 год.! Всю додаткову інформацію можна отримати на нашій сторінці у Facebook: https://www.facebook.com/woacenterivanofrankivsk

 

 

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка