Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Поет національної чести…



27 серпня 2021 р. минає 165 років від дня народження найвидатнішого письменника Галичини – Івана Франка. Цій даті приурочено відкриття виставки-вшанування „Іван Франко. Поет національної чести” у відділі абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

В українському бутті наш безсмертний Каменяр присутній у багатьох іпостасях, та найвагоміше його велич відчутна у нашій літературі, адже ми перш за все сприймаємо його як письменника, хоча з не меншим пошануванням беремо до уваги його науковий доробок, громадську і політичну діяльність.

Та і в письменстві Франко є надзвичайно багатогранним: він і поет, і прозаїк, і драматург, і перекладач, літературний критик, редактор, упорядник. У кожному з цих видів літературної діяльності - багатовимірний і невичерпний. У поетичних збірках, наприклад, він - національний пророк і нестримний бунтар, тонкий лірик і відважний новатор, дотепний гуморист і невиправний оптиміст. Його прозовий спектр творчості також є напрочуд розмаїтим, багатющим на барви, тони і відтінки.  

За висловом Олеся Гончара з книги „Письменницькі роздуми": „Франко стоїть серед тих великих порадників, мислителів-гуманістів, до яких людство завжди буде звертатись".

Запрошуємо всіх у день народження Івана Яковича відкрити томик його творів і нехай в душу увійде вічно живий голос невмирущого слова Каменяра.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка