Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Бінарне засідання англомовного клубу читання та клубу психології



08 серпня 2021 року в рамках діяльності інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка вперше в цьому році засідання клубу читання відбувалося онлайн – в міському парку ім. Т. Шевченка. Впродовж місяця активні учасники клубів центру читали книгу сучасного американського письменника Марка Менсона «Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем». Це було бінарне засідання, оскільки були присутні елементи психології/філософії та читання. Вперше модерувала клуб Ольга Парахіна, активна учасниця всіх клубів.

Марк Менсон веде власний блог. Його аудиторія складала 400,000 відвідувачів щомісяця в 2014 і виросла до 2 млн в 2016 році. Він пише на теми, пов'язані з культурою, побаченнями й стосунками, життєвим вибором, психологією. Свої книжки Менсон пише у жанрі self-help, і вони є паперовим продовженням його блогу. 

Дана книга Марка Менсона є другою в творчості автора і побачила світ у вересні 2016 року. Українською мовою книгу було перекладено та опубліковано у 2018 році видавництвом «Наш формат».

Ця книга є реакцією на індустрію саморозвитку, яку Марк бачить як культуру бездумного позитиву, що немає практичного змісту для більшості людей. Менсон посилається на свій власний досвід, ілюструючи, що боротьба в житті часто додає йому змісту, і протиставляє це постійному намаганню бути щасливим.

Учасники події ділилися власними ідеями, думками, роздумами та спостереженнями. Щоб зрозуміти, де помиляються і як ті помилки виправити. Читачі у текстах автора намагаються віднайти рішення для себе та своїх ситуацій. Разом прийшли до думки, що Менсон критикує сучасне, абсолютно позитивістське бачення світу людей чи суспільства. Його філософія не у вдосконаленні себе через уникнення проблем чи бажанні бути завжди щасливими. Вона у тому, щоб приймати та розв'язувати такі проблеми. 

Стиль і підхід Менсона до написання дехто окреслює як протилежність до загальної індустрії саморозвитку і самопомочі, з використанням різкої чесності і ненормативної лексики для висловлення своїх ідей.

Марк Менсон - автор бестселерів та лонгселерів. У світі продано понад 13 мільйонів примірників. Також його книжки перекладені більше ніж 60 мовами.

Приєднуйтесь до наших засідань, практикуйте розмовні навички англійської мови та спілкуйтеся в хорошому товаристві, читаючи та рефлексуючи. Всі наші події ми анонсуємо в соціальних мережах Facebook https://www.facebook.com/woacenterivanofrankivsk та в Instagram https://www.instagram.com/woa_if/

Світлини

Оновлено 16-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка