Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Знайомство з ресурсами бібліотеки Goethe-Institut в Україні



01 серпня 2021 року в рамках проєкту «Мова. Культура. Німеччина», спільного Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка з бібліотекою Goethe-Institut в Україні, відбувся захід з книгами медійної скрині, отриманої від нашого партнера на тимчасове користування.

Відвідувачів бібліотеки було ознайомлено з новітніми ресурсами - інтерактивними книгами німецькою мовою з «розумними ручками». Бібліотекарка Марина Цюпа представила гостям діяльність проєкту та ознайомила з даними ресурсами, пояснила, як вони функціонують. Найбільшого зацікавлення викликав глобус, з якого можна отримати голосову інформацію про будь-яку країну, яку ви вибрали на глобусі: столиця, територія, населення, визначні місця. Але в основному, це - книги для дітей, казки, пізнавальні ігри. Герої казок розказують історії людськими голосами, що додає емоційності творам. Дітям пропонується зіграти в пізнавальні ігри, які направлені на розвиток мовлення та читання, а також на соціальний розвиток. Місія таких книг - розвивати талант дитини, прививаючи любов до навчання, читання та розвитку змалечку.

Інтерактивні книги для навчання дітей та «Розумна Ручка» - це електронний пристрій для миттєвого звукового відтворення інформації зі сторінок книг. Розумна Ручка - це високотехнологічна іграшка-ґаджет. Програмне забезпечення Ручки дозволяє ідентифікувати нанесену в книгах інформацію та відтворити її голосом за допомогою звичайного дотику Ручки до аркуша книги. Записані аудіо файли знаходяться в пам'яті Ручки і відтворюються при дотику Ручки до того чи іншого місця у книзі. Таким чином у книзі оживають всі слова, фрази і навіть малюнки, де персонажі спілкуються між собою. Також в книгах озвучено звуки природи, транспорту, різних механічних та фізичних процесів.

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка