Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь обласної книгозбірні в онлайн зустрічі з іспанським письменником Андресом Барбою



29 липня 2021 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка взяли участь в онлайн зустрічі з відомим іспанським письменником Андресом Барбою, організованої Воєводською публічною бібліотекою ім. Е. Смолки (м. Ополе, Республіка Польща), давнім партнером та другом обласної книгозбірні.

Андрес Барба - іспанський письменник, який вважається одним з найбільш відомих авторів свого покоління. У 2010 році він був включений до списку найкращих молодих романістів іспаномовної літератури за версією журналу Grant. Крім художньої літератури, він також пише есе та книги для дітей; перекладає з англійської мови та займається фотографією.

Досі два його романи були надруковані в Польщі, і  обидва в перекладі Катажини Окрасько. Роман «Світлова республіка», виданий у жовтні минулого року та відзначений престижною премією Преміо Еральде, посів 3 місце у списку 10 найкращих книг 2020 року за версією «Книги. Журнал для читання». У квітні був надрукований ще один роман Андреса Барби, «Маленькі ручки», про який Едмунд Уайт писав у післямові до американського видання: «Час від часу роман, замість описувати реальність, створює нову, яка проливає світло на наші найтемніші почуття. Це зробив Кафка. Це зробив Бруно Шульц. Тепер Андрес Барба зробив це своїми «Маленькими руками».

У своїх книгах Барба аналізує схильність людини до насильства, страх перед Іншим. Це показує, як тонка грань відокремлює бажання від ненависті. Частою темою його книг є діти -  вишукане мислення, загублене, жорстоке; переживання суперечливих почуттів; туга до любові. Андрес Барба любить змінювати оповідну перспективу - іноді пише як репортер, іноді як автор готичного роману. Одне залишається незмінним у його книгах: краса мови та багаторівнева природа метафор, що відкриваються для численних інтерпретацій.

Вихід наступної книги автора анонсовано наступного року, і класифіковано іспанським видавництвом як спекулятивна нехудожня проза: «Vida de Guastavino y Guastavino».

Модерувала зустріч Моніка Островська і проходила вона англійською мовою.

Зустріч відбулася у рамках п'ятої кампанії «Zaczytany Opolski» - акції, що сприяє читанню, ініційованої та фінансованої Управлінням Маршала в Ополе, та реалізованої Воєводською публічною бібліотекою в Ополе, за участі бібліотек з усього регіону.

Світлини

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка