Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Ландшафтний дизайн: сад для відпочинку



26 липня 2021 року у відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнута виставка-підказка за сторінками періодичних видань «Ландшафтний дизайн :сад для відпочинку».

 

«Краса природи- це одне з джерел, що живить

доброту, сердечність і любов».

В. О. Сухомлинський

 

Людина і природа - це вічна тема будь-якого виду мистецтва.   Живучи у добу технічного прогресу, прискореного розвитку науки і техніки, кожному з нас необхідна емоційна розрядка, спілкування з довкіллям. Саме з цієї причини хочеться наблизити улюблені куточки природи до себе, створивши на своїй присадибній ділянці окремі ландшафти гірського пейзажу, хвойного лісу, заспокійливої водної гладіні, колірних квіткових плям. Тому, широкого застосування  в облаштуванні оселі набув  ландшафтний дизайн. Цей вид зеленого мистецтва покликаний гармоніювати із внутрішнім світом власника, бути відображенням його смаків та інтересів,  це не тільки спосіб самовираження, а й частина безпосереднього спілкування з первозданною природою.

Ландшафтний дизайн у саду фахівці виділяють у кількох стилях: регулярному, пейзажному та сільському.   Відомі французькі парки - типові представники регулярного  напрямку з чітко окресленими симетрично розміщеними  рослинами. Розташування  рослин у пейзажному стилі - це природна краса асиметрії , вільного розташування. Створення сільського стилю ландшафтного дизайну, на відміну від попередніх, не вимагає рослинних стандартів. Важливим елементом садового дизайну є листяні або хвойні огорожі: стрижені чи вільно зростаючі. Найбільш цікавою і колоритною окрасою   ландшафтного дизайну є квіткові клумби, клумби-панно, моноклумби. Адже саме квіти - невід'ємна складова саду у поєднанні з камінням, водою, травами.

Ось, саме про новітні технології у створенні ландшафтного дизайну саду, усі бажаючі  можуть дізнатись, гортаючи сторінки періодичних видань: «Дім. Сад. Город», «Квіти України», «Ландшафт і архітектура», що представлені на виставці «Ландшафтний дизайн: сад для відпочинку» у відділі економіко-виробничої літератури обласної універсальної наукової  бібліотеки ім. І. Франка.

Чекаємо на зустріч  з вами!

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка