Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЖИТТЄПИСУ ЄВГЕНА ПОБІГУЩОГО-РЕНА ВІД ІВАНА МОНОЛАТІЯ



30 червня 2021 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація життєпису Євгена Побігущого-Рена «HOMO MILITARIS ЄВГЕН ПОБІГУЩИЙ-РЕН» авторства доктора політичних наук, академіка, професора, історика та науковця Івана Монолатія.

Згадана книжка присвячена легендарному українському військовику, полковнику Євгену Побігущому. У праці вперше з історіографічного погляду розкриваються особливості життєпису цієї знакової постаті як офіцера кількох армій, громадського і культурного діяча, звичайної людини. Подані відомості опираються на достовірний фактичний матеріал, зібраний у архівах і музейних установах України, Німеччини, Великої Британії та Польщі.

Директорка обласної книгозбірні Людмила Бабій окреслила невтомну діяльність та наукову наполегливість талановитого вченого Івана Монолатія, акцентувала свою увагу на важливости книг такого формату як для дослідників та істориків, так і для пересічних читачів.

Автор видання ґрунтовно підійшов до роботи над цією книжкою, охопивши знаковий відрізок часу свого героя. Про це розмірковували присутні науковці, зокрема: голова громадської організації «Поступовий гурт франківців», професор Сергій Адамович, кандидатка історичних наук, доцентка Лілія Щербін, докторка філологічних наук, професорка Ольга Деркачова, доктор історичних наук, професор, декан факультету туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Володимир Великочий.

Презентація супроводжувалася низкою цікавих і подекуди провокативних запитань, на які автор охоче відповідав у формі розлогих та містких коментарів.

Світлини

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка