Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

АВТОРСЬКА ЗУСТРІЧ ЗІ ЩЕПАНОМ ТВАРДОХОМ



30 червня 2021 року фахівці відділу соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка разом з читачами приєдналися до онлайн зустрічі зі Щепаном Твардохом. Авторська зустріч організована нашим партнером і другом – Воєводською публічною бібліотекою ім. Е. Смолки, м. Ополе (Республіка Польща) в рамках кампанії промоції читання Zaczytanу Opolskie.

Щепан Твардох - один із найцінніших сучасних польських письменників і оглядачів, автор бестселерів-романів: «Морфій» (2012), «Драч» (2014), «Король» (2016) та «Королівство» (2018). Серед його літературних праць також літературна знахідка «Вічний Ґрюнвальд» (2010), том щоденників «Кити і молі» (2015) та збірка оповідань «Балада про кавалера» (2017).

Автор вшанований багатьма престижними нагородами, включаючи паспорт Polityka, Нагорода Косьцєльських, Брюке Берлін-Прайс, Сілезький Вавжин Літературний, Культурна премія Onet O!Shining, Премія читачів Nike та рекордна кількість номінацій (включаючи нагороди Nike, Gdynia та Angelus).

Права на його книги продані понад десяткам країн, а за романом «Король» створено телевізійний серіал.

У вересні 2020 року відбулася прем'єра його останнього роману «Покора». Багато хто вважає цей блискучий епічний роман одним із найважливіших творів у польській літературі.

Сюжет роману: 11 листопада 1918 р. лейтенант Алоїз Покора залишає лікарню на вулицях повсталого Берліна. Старий світ закінчився. Але Алоїз не належав ні до старого світу, ні до нового. Син шахтаря з Верхньої Сілезії, вирваний із пролетарської родини поворотом долі, усюди зустрічається з презирством і неприйняттям. Самотній і переслідуваний повсюди і усіма.

«Покора» - захоплюючий роман про кохання, війну та революцію. Епічна історія про Берлін та Сілезію, про німців та поляків, про соціальні та етнічні поділи. Про бажання, владу, підпорядкування та ціну, заплачену в боротьбі за гідність.

Модераторкою заходу була Аґнєшка Зєнтарська.

Зустріч відбулася в рамках п'ятої кампанії «Zaczytany Opolski» - акції з просування читання, ініційованої та фінансованої Маршальським управлінням в Ополе та реалізованої Воєводською публічною бібліотекою ім. Е. Смолки в Ополе, за участю бібліотек з усього регіону.

Cвітлини

 

 

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка