Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Пілотний проєкт віртуальної співпраці обласної книгозбірні та Корпусу миру в Україні



Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка в рамках діяльності інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» та Корпус миру в Україні започаткували пілотний проєкт віртуальної співпраці. В межах проєкту впродовж літнього періоду – червень, липень і серпень 2021 року – відбуватимуться тренінги з фінансової грамотності для громадян міста Івано-Франківська та області (5 груп), а також клуб розмовної англійської мови (5 груп). Навчання проводить колишній волонтер Корпусу миру в Україні Білл Олсон.

22 червня розпочалося навчання для викладачів кафедри фінансів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (зав. кафедри Фадєєва Ірина Георгіївна). В липні навчання пройдуть дві групи студентів кафедри фінансів ІФНТУНГ та дві групи - відвідувачі інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку».

05 липня розпочинаються засідання розмовного клубу, де учасники пілотного проєкту обговорюватимуть різні аспекти життя в Україні та США, традиції та звичаї двох країн, соціальне життя, питання освіти, культури, країнознавства.

Історія співпраці. В березні 2020 року Корпус миру евакуював усіх волонтерів Корпусу миру з країн, у яких вони працювали. Одночасно з роботою над поверненням волонтерів на місця, Корпус миру вивчає шляхи подальшої взаємодії та надання допомоги нашим партнерам у приймаючих країнах. Після переговорів, які відбулися впродовж кількох тижнів між персоналом Корпусу миру в Україні та персоналом ІФОУНБ ім. І. Франка, було запропоновано допомогу бібліотеці в рамках програми під назвою «Пілотний проєкт  віртуальної служби Корпусу миру».

Цей новий вид співпраці існуватиме незалежно від звичайної служби волонтерів Корпусу миру і служби волонтерів за програмою «Response». У рамках  цього пілотного проєкту віртуальної співпраці колишні волонтери Корпусу миру присвячуватимуть свій час і  надаватимуть свої волонтерські послуги з метою реалізації заходів, проєктів та завдань, розроблених у співпраці між бібліотекою та персоналом Корпусу миру. Це буде виключно віртуальна співпраця з партнерами приймаючих організацій, на основі консультацій і за підтримки персоналу Корпусу миру в Україні.

В переговорах брали участь Майкл Кетовер, Директор Корпусу миру в Україні, менеджер програм Володимир Кондратюк та Людмила Жирик, керівник інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка.              

 

Фото.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка