Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Мовний літній табір в обласній бібліотеці



11 червня 2021 року у відділі соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбувся одноденний літній мовний табір, організований для учнів та вчителів ліцею №20 Івано-Франківської міської ради. Учасникам заходу була представлена проєктна діяльність бібліотеки, а саме діяльність інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» за сприяння Посольства США в Україні та проєкту «Мова. Культура. Німеччина», спільного з бібліотекою Goethe-Institut в Україні. Проводила захід бібліотекарка Марина Цюпа.

Табір було поділено на дві зони - англомовну та німецькомовну. Спочатку учням було представлено презентацію про історію української та американської Конституцій, оскільки 28 червня є Днем Конституції України. Потім діти взяли участь у вікторині, де переможці отримали призи за правильні відповіді. Також учасники мовного табору переглянули фільм англійською мовою «Народження Конституції» з серії «Це - Америка, містере Чарлі Браун!». Іншим ресурсом, з яким ознайомилися учні, були англомовні настільні ігри Bananagrams, Scrabble, Big Boggle, Apple to Apple.

Учасникам заходу німецькомовної зони були представлені ресурси проєкту «Мова. Культура. Німеччина»: книги Wimmelbuch-Віммельбух зі скрині казок братів Грімм, яскраві та насичені ілюстраціями, з безліччю деталей, легко впізнаваними персонажами і зовсім невеликою кількістю тексту. Учні ознайомилися з настільними німецькомовними іграми, переглянули добірку книг, які допомагають розмовляти грамотно та розширювати свій словниковий запас.

Але найяскравіші емоції і захоплення діти і дорослі отримали від інтерактивних книг, які розмовляють, з розумними ручками! Медійну скриню з цими книгами ми отримали на тимчасове користування від бібліотеки Goethe-Institut в Україні. Завдяки інтерактивним книгам та розумній ручці діти вивчили нові німецькі слова, послухали пісні німецькою мовою, прослухали тексти казок. Це - чудовий аудіально-візуальний метод вивчення іноземної мови, адже спеціально запрограмований механізм в розумній ручці відтворює слова та діалоги на сторінках книги людськими голосами, а на глобусі можна довідатися корисну інформацію про всі країни світу! Діти торкалися текстів та картинок - і книги, головоломки, брошури «оживали» за допомогою розумної ручки. Завдяки таким книгам легко працювати з учнями, розвиваючи любов до читання, до книги, до бібліотеки.

Усі учасники мовного табору отримали нові знання, а також багато позитивних вражень від відвідин обласної бібліотеки.

Світлини

 

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка