Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Американський світ Курта Воннеґута – онлайн дискусія англомовного клубу читання



23 травня 2021 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося онлайн засідання англомовного клубу читання, де учасники обговорювали прочитаний твір «Сніданок чемпіонів, або Прощавай чорний понеділку!» («Breakfast of Champions, or Goodbye Blue Monday») – роман американського автора Курта Воннеґута, написаний у 1973 році. Це його сьомий роман, події якого відбуваються переважно у вигаданому містечку Мідленд-Сіті, штат Огайо, і зосереджені на двох персонажах.

Михайло Сенютович, модератор дискусії та волонтер бібліотеки розпочав дискусію з розгляду сюжету роману. Головним персонажем твору є вже відомий читачам Воннеґута - Кілґор Траут, письменник-фантаст, який подорожує нашим світом, представляючи його таким, наче ми бачимо його вперше. І саме в цьому розгортається сатирична, властива авторові, суть твору. Ми дивимося на звичні речі так, як пильно не дивилися до того. Ми усвідомлюємо цілковиті несправедливості нашого світу, які вже давно навчилися сприймати як сталі. Світ, «де кожен мусив сам оплачувати свої рахунки за все, і одна з найдорожчих речей, яку могла зробити людина, було захворіти» й де зґвалтована дівчина не розповідає поліції, бо «неприємностей їй і так вистачає», а людство кількадесят років тому «набудувало фабрик, єдиним призначенням яких було вбивати людей». І все це той світ, який оповідає нам письменник. Світ, у якому й сам Воннеґут є одночасно творцем і персонажем. Це той світ, який нам із вами так добре відомий. Це всесвіт, який оточував Курта Воннеґута, і світ, який оточує нас досі.

Це видання книги має дзеркальну обкладинку. І не дарма. Мабуть, це натяк на те, аби ми пильно придивились до самих себе, беручи до рук цю книгу. А ще - книга повністю проілюстрована автором, малюнки прості, але є частиною тексту.

Засідання нашого клубу читання відбуваються по неділях о 12 год. на платформі ZOOM. Приєднуйтесь до нас для вдосконалення розмовних навичок англійської мови завдяки читанню творів англійською!

 

Оновлено 01-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка