Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Віртуальний бінарний дискусійний клуб англійської мови



16 травня 2021 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося засідання англомовного клубу, де учасники обговорювали переглянутий британський науково-фантастичний телесеріал-антологію «Чорне дзеркало», сезон 3, епізод 1 під назвою Nosedive. Модератор дискусії – волонтер бібліотеки Михайло Сенютович.

Британський фантастичний телесеріал створений за сценарієм Чарлі Брукера. Серії не пов'язані між собою ні сюжетом, ні акторами, ні часом або місцем оповіді. За словами Брукера, всі сюжети об'єднує лише сатира на той образ життя, що поширений в сучасному суспільстві. Наскрізна тема - вплив інформаційних технологій на людські відносини.

Пояснюючи зміст і структуру телесеріалу, Брукер стверджує, що кожна серія має своїх окремих персонажів, антураж і реальність. Однак усі епізоди «про те, як ми зараз живемо, і про те, що з нами може статися, якщо ми будемо необачні». Серіал отримав схвальні відгуки та став широко відомий за межами Великої Британії. Зокрема, інтерес до серіалу виявив Стівен Кінг.

Щодо назви, то Чарлі Брукер так пояснив в коментарі «The Guardian»: «Якщо технології - це наркотик, то які ж його побічні наслідки? Ця територія - між задоволенням та дискомфортом - це те місце, де відбуваються дії серіалу. «Чорне дзеркало» з назви - це те дзеркало, яке ви можете побачити на кожній стіні, на кожному столі, у кожній долоні: холодний, осяйний екран телевізора, монітора, смартфона».

Всього за 3 сезони телесеріалу було випущено 13 епізодів.

Ми переглянули та обговорили один із епізодів телевізійного шоу «Чорне дзеркало», епізод називається Nosedive і він змальовує вигадане бачення майбутнього, коли люди стали повністю залежними від соціальних медіа.

Світлини

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка