Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь бібліотеки у відкритій онлайн-лекції «Міст до університету в Німеччині»



14 травня 2021 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка разом з читачами, відвідувачами проєкту «Мова. Культура. Німеччина», спільного з бібліотекою Goethe-Institut в Україні, стали віртуальними учасниками відкритої онлайн-лекції «Міст до університету в Німеччині», організованої Goethe-Institut в Україні в рамках проєкту «Педагогічна кооперація з німецької мови».

Модераторкою заходу була Яна Осадча, асистент проєкту «Педагогічна кооперація з німецької мови».

Організатори події подали повну інформацію про програму та її можливості для українських школярів. З 2015 року університети-партнери щорічно надають визначену кількість місць для навчання в рамках проєкту «Міст до університету у Німеччині». Учасники програми, які успішно пройшли програму підготовки до навчання, можуть подавати заявку на вступ в один з університетів-партнерів.

Випускники проходять спрощений процес подачі заявок до цих університетів і отримують спеціальну програму догляду в Німеччині.

Платна програма «Міст до університету в Німеччині» фахово готує учнів після закінчення 10 класу з видатними здібностями, особливо в математиці, інформатиці, природничих науках та техніці (MINT-предмети) та підтвердженими знаннями німецької мови (Goethe-сертифікат) рівня В2 або вище, до навчання у Німеччині та знайомить з культурою навчання, викладання та проживання, а також із соціальним оточенням.

Цікавою була форма проведення лекції. Спочатку була презентація фахівців проєкту, тоді обговорення із запитаннями та відповідями. Тоді до лекції приєдналися сьогоднішні студенти німецького університету Размік та Дмитро, які пройшли усі етапи навчання в програмі і вступу до вузу, а також мама однієї зі студенток, яка розповіла про виклики, які прийшлося подолати її дочці на всіх етапах навчання і перебування в Німеччині.

Додаткову інформацію ви можете знайти за наступним посиланням: goethe.de/ins/ua/uk/spr/eng/sbr.html

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка