Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Василь Стефаник: вогонь і біль русівського генія



14 травня 2021 року з нагоди 150-ліття від дня народження видатного українського письменника-новеліста Василя Стефаника у відділі краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнуто ювілейну книжкову виставку «Василь Стефаник: вогонь і біль русівського генія».

Народився він в селі Русові Снятинського району. Навчався у Коломийській і Дрогобицькій гімназіях, де й розпочалися його перші літературні спроби.

Ім'я Василя Стефаника стоїть поряд з іменами найвизначніших літературних авторитетів. Письменник увійшов в історію не лише української, а й світової літератури як автор правдивих соціально-психологічних новел, які з особливим драматизмом і правдивістю відображають життя покутського села.

Тож запрошуємо усіх шанувальників таланту непересічного новеліста у відділ краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка на перегляд виставки-вшанування «Василь Стефаник: вогонь і біль русівського генія», на якій представлено дуже цінні видання з фондів обласної книгозбірні, а саме: «Зібрання творів Василя Стефаника» у 3-х томах 4-х книгах, що упорядковане викладачами Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника: Р. Піхманцем, Є. Бараном, С. Хоробом, І. Юрчуком, книга Р. Піхманця «Іван Франко і Василь Стефаник: взаємини на тлі доби», Я. Гояна «Воскресіння сонця» та «Дорога», Р. Горака «Василь Стефаник: художньо-естетичне видання» та «Василь Стефаник. Біографія», книгу за редакцією С. Хороба «Василь Стефаник: наближення», роман С. Процюка «Троянда ритуального болю», есе Романа Іваничука «Ходімо пішки до Стефаника», книжка  В. Бабія «Покутський трисвіт» та есе «Частка його серця» й багато інших видань.

Щоб поринути у глибини стефаниківського світу і глибше зрозуміти світогляд письменника, запрошуємо переглянути ювілейну книжкову виставку «Василь Стефаник: вогонь і біль русівського генія» у відділі краєзнавчої літератури ІФОУНБ ім. І.Франка.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка