Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Запрошуємо до перегляду відеопрезентації «Василь Стефаник: наближення»



150-річчю від дня народження видатного українського письменника, новеліста, тонкого спостерігача людської душі, великого маестро слова Василя Стефаника відділ краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка підготував відеопрезентацію «Василь Стефаник: наближення».

Ім'я Василя Стефаника по праву стоїть поряд з іменами найвизначніших літературних авторитетів. Письменник увійшов в історію не лише української, а й світової літератури як автор правдивих соціально-психологічних новел.

Підготовлена відеопрезентація «Василь Стефаник: наближення» представляє ґрунтовні праці івано-франківських творців художнього слова, вчених-літературознавців, які розкривають цікаві біографічні дані про життя і літературну діяльність Василя Стефаника та допоможуть осягнути глибину його творчості.

Серед презентованих книг чільне місце займає унікальне «Зібрання творів Василя Стефаника» у 3-х томах 4-х книгах, що упорядковане викладачами Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника: Р. Піхманцем, Є. Бараном, С. Хоробом, І. Юрчуком та ін.

Особливої уваги заслуговують ґрунтовні дослідження Р. Піхманця «Іван Франко і Василь Стефаник: взаємини на тлі доби», Я. Гояна «Воскресіння сонця» та «Дорога», Р. Горака «Василь Стефаник: художньо-естетичне видання» та «Василь Стефаник. Біографія», книга за редакцією С. Хороба «Василь Стефаник: наближення», роман С. Процюка «Троянда ритуального болю», есе Романа Іваничука «Ходімо пішки до Стефаника», книжка В. Бабія «Покутський трисвіт» та есе «Частка його серця» й багато інших видань.

Запрошуємо до перегляду створеного відеоролика та до обласної книгозбірні, щоб взяти книгу для прочитання, поринути у глибини стефаниківського світу і глибше зрозуміти світогляд письменника.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка