Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн дискусія в англомовному клубі читання ІФОУНБ



25 квітня 2021 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося обговорення книги «Добрі передвісники» Ніла Ґеймана та Террі Пратчетта, легендарних британських письменників зі світу фентезі.

На онлайн дискусію зібралися шанувальники фантастичного гумору, адже двоє легендарних авторів пропонують по-новому поглянути на старий добрий кінець світу. Влучно висміявши штампи апокаліптичної літератури, майстри слова витворили абсолютно самобутню і яскраву притчу про людей, янголів та демонів.

Модератор клубу Михайло Сенютович ознайомив присутніх із сюжетом «Передвісників»: янгол Азирафаїл і демон Кроулі тисячоліттями живуть серед людей, виконуючи свої безпосередні обов'язки, і вже встигли добряче прив'язатися і до землі, і до людей. Азирафаїл полюбив рідкісні книжки, а Кроулі - свій вінтажний «Бентлі» і гурт Queen. Не дивина, що цій парочці друзів-ворогів зовсім не сподобалася спільна ідея їхніх керівників покласти світові кінець. Дитя Сатани вже народилося, але не все так погано, бо дітей - у кращих традиціях жанру - переплутали і погубили, на майданчику з'являються несподівані гравці, а янгольсько-демонічний тандем раптом вирішує, що для різноманіття можна дозволити собі піти проти волі Пекла і Раю.

Головні ролі в романі виконують відьма, невдаха, янголи, демони, мисливці на відьом, голос Бога, вершники Апокаліпсису (у їхній команді сталася невеличка заміна, бо Чума пішла у відставку з винаходом пеніциліну), сам Апокаліпсис, диявол, дияволів син і ціла військова база з ядерною зброєю.

Учасники дискусії рефлексували над питаннями модератора щодо подій, характерних рис вчинків головних героїв, що в романі є притаманним сучасному суспільству.

Роман «Добрі передвісники» («Good Omens») був номінований на «Всесвітню премію фентезі». В 2019 році відбулася прем'єра шестисерійного мінісеріалу за книгою Ніла Ґеймана і Террі Пратчетта. У березні 2013 року, з дозволу авторів, на сцені театру в Глазго була виконана адаптація «Добрих знамен» авторства Емі Гоффа. Українською роман вперше вийшов у 2018 році у видавництві KM Publishing, а перекладачами стали Бурштин Терещенко та Олесь Петік.

Світлини

Оновлено 08-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка