Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь обласної книгозбірні в онлайн семінарі IFLA «Публічні бібліотеки ІФЛА: секції грамотності та читання – рефлексії та роздуми»



12-14 квітня 2021 року координатор інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Людмила Жирик взяла участь в середньостроковому семінарі та засіданні секцій грамотності та читання публічних бібліотек IFLA, де були розглянуті питання, як публічні бібліотеки реагують на COVID і як отримані уроки вплинуть на бібліотечне майбутнє.

Модератором дискусії був Ерік Бокештейн, член Ради директорів у StoreHouse, район Роттердаму, Нідерланди. Панельними спікерками виступили бібліотечні фахівці з різних країн світу: Джин Тан, старший директор групи архівів та бібліотек, Рада Національної бібліотеки Сингапуру; Ліз Макґеттіган, директор з досвіду роботи з цифровими бібліотеками, Великобританія; Маргарет Аллен, головний виконавчий директор Державної бібліотеки Західної Австралії; Ліз Джоллі, головний бібліотекар Британської бібліотеки.

Спікери представили великі ініціативи щодо читання та грамотності, які були організовані за час пандемії; розглядали бібліотеку як фізичну соціальну мережу, в якій відбувається спільна творча діяльність; хто такі мультикультурні користувачі і як бібліотекарі повинні співдіяти з ними. Англійські бібліотекарі поділилися досвідом створення в їхніх бібліотеках  кафе, які розраховані на людей, які пережили втрати близьких людей через Covid, а також вести бесіди про необхідність вакцинації населення.

Не дивлячись, звідки були спікери - Європа, Америка, Азія, всі спільно зійшлися на думці, що сучасна бібліотека - це не тільки фізичний простір, але й віртуальне середовище для цифрової, інформаційної освіти, збереження культурної спадщини. А бібліотекарі - це люди, які повинні бачити і відчувати майбутнє.

Cвітлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка