Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь обласної книгозбірні у відзначенні Національного тижня бібліотек та бібліотекарів (США)



06 квітня 2021 року працівники інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Л. Жирик та М. Цюпа взяли участь у віртуальному фестивалі книг та авторів в рамках Національного тижня бібліотек та бібліотекарів, який відзначається в США щорічно в першій декаді квітня. Організаторами фестивалю були: видавництво «Penguin Random House», «Library Journal/Бібліотечний журнал» та «School Library Journal/Шкільний бібліотечний журнал». Це був день, наповнений панельними зустрічами та інтерв’ю з відомими авторами, книжковими дзвінками, переглядом книг на віртуальних полицях.

Ми довідалися про багатьох сучасних американських улюблених авторів, чия творчість охоплює масштаби від книжок із зображеннями для дітей та молоді до видань найкращих нових художніх і наукових праць для дорослих. Завжди існує та книга, яка зацікавить певного читача. Учасники заходу також мали можливість відвідати віртуальний виставковий зал, поспілкуватися безпосередньо з авторами, отримати доступ до eGalleys та виграти призи та подарунки.

Заходів відбувалося надзвичайно багато впродовж цілого дня. Ми відвідали декілька з них, роздумами про які і поділимося з вами. Першою панельною дискусією була зустріч «У розмові», яку вели Меган Медісон та Джессіка Раллі, співавторки книги «Наша шкіра: перша розмова про раси». Це було віртуальне інтерактивне дійство за участі не тільки авторів, але й дітей-читачів, з голосним читанням книги та висловами-думками дітей щодо раси людини і їхнього відношення до різних рас. Книга написана чіткою, конкретною мовою, яку маленькі діти можуть зрозуміти, а дорослі можуть використовувати, щоб розпочати важливі розмови обізнаним, безпечним та підтримуваним способом.

Наступна панельна дискусія носила назву «Велике літнє читання», де двоє дебютних та троє улюблених авторів представили свої книги, неодмінні для пляжного читання. Це книги, про які будуть запитувати ваші читачі та вишиковуватись, щоб перечитати їх. Це наступні книги: «Персональний бібліотекар» авторів бестселерів Марі Бенедикт та Вікторії Крістофер Мюррей, володарки премії NAACP Image (Берклі). Вікторія Крістофер Мюррей - одна з найкращих афроамериканських сучасних авторів країни. Вона написала більше 20 романів, серед яких є і найкраща книга року; «Пісні на Великій Ведмедиці» від дебютної авторки та видавця інсайдера Емми Броді; «Паперовий палац» Міранди Каулі Хеллер, ще однієї дебютної авторки; «Де зелена трава, а дівчата гарні» - Лорен Вайсбергер, автор бестселерів «Диявол носить Прадо» і «Коли життя дарує тобі Лулулемонс». Модератором дискусії був Венді Бартлетт, менеджер з розробки та придбання колекцій, Публічна бібліотека округу Куяхога (Огайо)

Ще одне панельне обговорення на тему «Слухайте: аудіокниги, прочитані автором», де учасниками були поетеса вимовленого слова Жасмін Манс, авторка книг «Чорна дівчина», «Подзвони додому» та драматург, яка отримала премію Пулітцера - Квіара Алегрія Хадес, автор книги «Моя розбита мова». Письменники обговорили написання книг, силу вимовленого слова та досвід щодо власних аудіокниг.

 

Фото.

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка