Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн-засідання молодіжного клубу розмовної англійської мови



16 березня 2021 року відбулося чергове засідання молодіжного клубу розмовної англійської мови, який діє в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка. Хоча бібліотека тимчасово і перебуває в карантинних умовах, але ми продовжуємо дистанційно надавати інформаційні послуги нашим читачам.

Так, темою даного заходу була соціальна ідентичність двох соціумів: українського та американського. Цього разу говорили про швидку моду - високорентабельну бізнес-модель, що базується на тиражуванні тенденцій подіуму та дизайну високої моди та масовому їх виробництві за низькою вартістю. Падіння цін на одяг за останні 20 років дозволило нам купувати все більше і більше одягу. Зараз у нас одягу в 5 разів більше, ніж у наших бабусь і дідусів. Це було б чудово, але ми з'ясували, що ховається за цією тенденцією. Насправді це безперервне накопичення дешевого одягу можливо лише через постійне зменшення виробничих витрат, що, в свою чергу, має серйозні наслідки для нашого здоров'я, планети та життя виробників швейних виробів.

Все це ми обговорили у формі квізу, підготовленого волонтеркою клубу Сашею Гринюк, яка цілий рік жила в американській сім'ї, відвідувала американську школу, впроваджувала соціальні проєкти в американському соціумі. Ми довідалися багато цікавих фактів та статистичних даних про викиди парникових газів, витрати води на виготовлення однієї футболки, про те, скільки кілограм одягу викидає середній американець в рік та багато іншого.

А ще нам приємно відзначити, шо наші клуби набирають міжнародного значення, адже до нас приєднуються учасники з різних країн, а саме Нідерландів, Камбоджі,  США.

Запрошуємо приєднуватися до наших обговорень - з нами цікаво, пізнавально і корисно! Вся необхідна інформація є на наших сторінках у Facebook та Instagram:  https://www.facebook.com/woacenterivanofrankivsk

https://www.instagram.com/woa_if/

Cвітлини

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка