Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Віртуальний англомовний клуб філософії



14 березня 2021 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося англомовне засідання клубу читання/філософії, темою якого було одвічне питання: в чому сенс життя? Цього разу модератор клубу М. Сенютович обрав новий формат заходу: учасники не читали якийсь певний твір, а просто обговорювали задану ним тему.

Постійні учасники клубу рефлексували про сенс життя, сенс буття - філософську та духовну проблему, яка має відношення до визначення мети існування, призначення людства, людини як біологічного виду, одне з основних світоглядних понять, що має величезне значення для духовно-морального становлення особистості.

Роздуми про сенс життя відвідувачі онлайн засідання  сприймали як суб'єктивну оцінку прожитого життя та відповідності досягнутих результатів початковим намірам, як розуміння людиною змісту та спрямованості свого життя, свого місця у світі, як проблему впливу людини на навколишню дійсність та постановки людиною цілей, що виходять за рамки її життя. У даному випадку вони мали на увазі необхідність знайти відповідь на наступні запитання: у чому полягають життєві цінності?; що є метою життя?; навіщо (для чого) мені жити?.

Питання про сенс життя - одна з традиційних проблем філософії, теології та художньої літератури, тому кожен з учасників засідання клубу говорив про певний твір, який, на його думку, визначає головні засади сенсу буття людини.

Уявлення про сенс життя складаються в процесі діяльності людей і залежать від їхнього соціального становища, способу життя, світорозуміння, конкретної історичної ситуації. У сприятливих умовах людина може бачити сенс свого життя у досягненні щастя і благополуччя; у ворожому середовищі існування життя може втратити для неї свою цінність і сенс.

Це була цікава і гаряча дискусія людей різного віку, різного світосприйняття, пережитого в житті.

Приєднуйтесь до нас по неділях о 12 год! Анонси наших заходів ви можете знайти на сторінці центру у фейсбуці за наступним посиланням: https://www.facebook.com/woacenterivanofrankivsk

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка