Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Місяць жіночої історії в бібліотеці



09 березня 2021 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося онлайн засідання молодіжного клубу англійської мови. Темою дискусії було обрано «Жіноча історія та її імплементація у суспільний розвиток», оскільки березень є Місяцем жіночої історії. Модератором віртуальної зустрічі була Олександра Гринюк, волонтерка бібліотеки та клубу зокрема, випускниця програми FLEX.

Місяць жіночої історії (Women's History Month) проводиться щороку в багатьох країнах з метою підкреслення історичного внеску жінок у розвиток всіх сфер життєдіяльності суспільства.

Учасники дискусії говорили про жіночий рух в Україні та про її жіночу історію, паралельно обговорюючи проблеми жінок у світі, а саме в Швеції, Сполучених Штатах Америки та в арабських країнах. Мова йшла про принцип рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, питання гендерної рівності. Це також було спробою дати історичну перспективу того, як становище жінки може змінюватися відповідно до зміни середовища.

Молоді люди розказували про жінок, які жили та творили у нашому регіоні та своїм життям писали історію; про талановитих, сміливих жінок, які надихають. Згадували про тих жінок, які мають вплив в житті кожного з них: чи то політикиня, чи мама, як берегиня роду, чи історична особа.

Дискусія відбувалася в інтерактивному форматі, де модератор задавала питання до обговорення, а учасники рефлексували один з одним, десь сперечаючись, десь цілком погоджуючись із заданими тезами. Це була хороша практика вдосконалення розмовних навичок англійської мови для всіх!

Засідання клубу відбуваються кожного вівторка о 18 год. Анонси теми клубних дискусій шукайте на нашій сторінці у Facebook: https://www.facebook.com/woacenterivanofrankivsk

Cвітлини

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка