Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Веб-семінар з довгострокової міжкультурної академічної співпраці



25 лютого 2021 року працівники та постійні відвідувачі інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка взяли участь у веб-семінарі «Подолання пандемічного зриву вищої освіти Східної Європи: результати довгострокової міжкультурної академічної співпраці», організованого Філліпом Вордом (Університет Південної Алабами, США), колишнім волонтером Корпусу Миру в Україні (2010-2012 рр.).

Спікерами в панельних дискусіях були: Мішель Лу (Michelle Loo), Філліп Ворд (Phillip J. Ward), Університет Південної Алабами, США та українські науковці Христина Вінтонів (ІФНТУНГ), Наталія Волковецька-Айленд (публічні школи Піттсфілда, США).

На веб-семінарі міжнародна група викладачів підняли питання різних перспектив викладання та навчання у вищих навчальних закладах Північної Америки та Східної Європи. Багато східноєвропейських студентів стикаються з перешкодами з точки зору мови, адаптації та культурних бар'єрів у досягненні своїх академічних цілей. Оскільки світ продовжує еволюціонувати через світову пандемію, викладачі та студенти рухаються через реалії того, що передбачає «школа». Пандемія поставила під сумнів уявлення про те, як функціонує традиційна «школа». Існують певні бар'єри, які вимагають адаптації на багатьох рівнях для посилення підготовки викладачів та успішної інтеграції нових навчальних стратегій, які не використовувалися в допандемічних академічних програмах. Культурна пристосованість, мовні нюанси, технологічна доступність та фінансові потреби виходять на перший план, оскільки академічні установи працюють над забезпеченням ефективних систем міжнародної підтримки викладачів.

Філліп Ворд у своїй доповіді ділився своїм досвідом роботи як викладача в українському університеті (ІФНТУНГ) та своєю волонтерською діяльністю в організації мовних клубів в центрі «Вікно в Америку». Разом з дослідником програми Фулбрайта Джонатаном Холландом вони впроваджували різні міжкультурні  програми та навчальні сесії, де знайомили івано-франківців з історією, культурою, традиціями та звичаями американського народу.

Учасники веб-семінару мали можливість задати питання панельним спікерам під час інтерактивної сесії запитань та відповідей.

Cвітлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка