Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ДЗВІНКА СТРУНА ЛЕСИНОГО СЛОВА



Говорити про класиків набагато легше з погляду тисячоліття: з новими переосмисленнями та баченнями, із свіжими думками та поглядами. Із такими контрастними сприйняттями та розуміннями ми поступово і дійшли до великої та значимої дати – 150-річчя від дня народження геніальної поетеси та громадської діячки Лесі Українки.

Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка долучається до святкування ювілею видатної української письменниці і представляє інтермедійну презентацію «Дзвінка струна Лесиного слова», присвячену її творчости та діяльности. Мета віртуальної відеопроби - привернути увагу не лише до майстерного та гармонійного поетичного слова Лесі Українки, а й до її завуальованих образів та психотипів.

Відтворити приховані сенси яскравої художньої палітри знаної поетеси вдалося відомій прикарпатській художниці Тетяні Павлик, яка створила серію картин за мотивами Лесиних творів. Вони сповнені імпровізаційної легкости та імпресії, ніжности та чистоти. Затаєна бунтарська сутність Лесі Українки мовби оживає на високопрофесійних мистецьких полотнах, а озвучені працівниками обласної бібліотеки поетичні строфи стали своєрідним підсилювальним елементом.

Відчуйте справжню силу істинного таланту в неповторному симбіозі влучного художнього слова з гармонійною візуалізацією змальованих образів.

 

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка