Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Навчання в Дистанційній Академії



23 лютого 2021 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Жирик Л. І. та Цюпа М. Р. взяли участь у вебінарі на тему «SendPulse: інструмент e-mail маркетингу для вчителів та бібліотекарів», організованого Дистанційною Академією та Харківським обласним відділенням (філією) ВГО Українська бібліотечна асоціація.

Спікеркою вебінару була Глазунова Людмила Володимирівна - кандидат наук із соціальних комунікацій, заступниця директорки з наукової роботи Харківської державної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка, голова Харківського відділення ВГО Українська бібліотечна асоціація; викладачка Харківської державної академії культури; експертка Українського культурного фонду.

Головними темами, які розглядалися на онлайн заході, були популяризація проєктів у цифровому середовищі за допомогою інструментів e-mail маркетингу та сервіс «SendPulse»: алгоритм роботи. Це було практичне заняття, де під керівництвом модераторки учасники зареєструвалися на платформі SendPulse та ознайомилися з її функціоналом.

Це - форми підписки, яку легко створити, налаштувати і розмістити на сайті; автоматичні розсилки - тригерні розсилки, завдяки яким можна відправляти клієнтам правильні листи у потрібний час; блоковий конструктор листів - створення адаптивних шаблонів e-mail повідомлень. Ми навчилися створювати адресну книгу та імпортувати електронні адреси користувачів до бази даних платформи.

Окремо обговорювали питання цифровізації бібліотек України, проєкт Стратегія розвитку читання на 2021-2025 роки «Читання як життєва стратегія», ініційований Міністерством культури та інформаційної політики України.

Як експертка УКФ, Л. В. Глазунова закликала бібліотекарів слідкувати за конкурсами, які оголошує Український Культурний Фонд для здійснення цифровізації українських бібліотек.

Cвітлини

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка