Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Нові, цікаві, сучасні видання від Українського інституту книги



11 лютого 2021 року у відділі абонементу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулася презентація книжкової виставки-огляду «Нові, цікаві, сучасні – від Українського інституту книги». У зв’язку з діючими карантинними обмеженнями презентація відбувалася в незвичному форматі – окремо для декількох читачів впродовж дня.

#читай_досягай. Саме таку назву має флешмоб з популяризації читання, яку започаткували 20 січня 2021 року Український інститут книги і Міністерство культури та інформаційної політики України.  

Наукова книгозбірня області, зокрема, відділ абонементу, підтримує таку необхідну ініціативу і долучається до цієї акції презентацією нових видань. Участі у флешмобі посприяв Український інститут книги - саме звідти надійшли книги даної експозиції.

Серед розмаїття імен, презентованих на бібліотечних стендах - популярні автори: Л. Костенко, С. Андрухович, А. Кокотюха, М. Дочинець, І. Роздобудько, В. Лис, Люко Дашвар, С. Талан, Т. Малярчук, Дара Корній та багато інших вітчизняних письменників. Із зарубіжних авторів на виставці представлені книги С. Кінга, Е. Гемінгвея, А. Крісті, Д. Кіза, А. Нотомб, Г. Лавкрафта, Р. Бредбері, Г. Пратчетта, М. Етвуд та др. Загалом, більше 200 найпопулярніших книг, нових, цікавих, сучасних.

Доречна ремарка:

Мільярдер Білл Гейтс, наприклад, читає близько 50 книг щороку; його колега Ілон Маск зізнається, що навчився створювати ракети, бо «читав книги», а теледіва Опра Вінфрі навіть започаткувала книжковий клуб, у якому щомісяця обговорює одну з улюблених книг.

У тому, що читання - це не просто корисна звичка, а шлях до успіху - переконані й українські високопосадовці. 

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко запевняє: «Чим більше ми підіймаємо тему читання, тим більше людей зможуть знайти своїх авторів та свої книги. Книги мають фігурувати скрізь: на телебаченні, у ЗМІ, у соціальних мережах, у виступах авторитетних людей. Читання має стати модною звичкою, яку прагне підтримувати більшість населення».

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба додає: «Книжки - це сходи до успіху у житті. Та й просто-напросто читання гарної книжки розвиває уяву та розширює світогляд. Читайте, розвивайтеся, насолоджуйтеся гарними книжками».

Директорка Українського інституту книги Олександра Коваль зауважує, що книги стають помічними у складних життєвих ситуаціях: «Книги допомагають прийняти правильне рішення у ситуації складного вибору. В Інституті ми працюємо над розвитком книжкової сфери та промотуємо читання на загальнонаціональному рівні».

Отож, любімо книгу, читаймо вдумливо, з пошаною до тих, хто самовіддано працює над їхнім створенням. Не любити і не відчувати літературу - це обкрадати себе.

Запрошуємо всіх зацікавлених зануритися у сучасний літературний світ!

 

Фото.

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка