Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

У просторі наукових інтересів Василя Марчука



10 лютого 2021 року у відділі краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнуто ювілейну книжкову виставку, присвячену 60-річчю від дня народження Василя Марчука – відомого прикарпатського науковця, доктора історичних наук, професора, академіка, заслуженого діяча науки і техніки України.

Народився він у селі Торговиця Городенківського району, де і закінчив середню школу. Вищу освіту здобув на історичному факультеті Кам’янець-Подільського державного педагогічного інституту ім. В. Затонського. Закінчив аспірантуру при Київському державному педагогічному інституті ім. М. Горького.

З 1988 року Василь Марчук працює в Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника. Нині він є завідувачем кафедри політичних інститутів та процесів факультету історії, політології і міжнародних відносин. За його ініціативи створено Прикарпатський центр політичних та євроінтеграційних досліджень, міжнародну «Академію європейської демократії».

Професор Василь Марчук є засновником і головним редактором «Вісника Прикарпатського університету. Політологія», наукового збірника «Студії Академії Європи», членом редколегій багатьох часописів і наукових та культурно-освітніх видань.
    ​  
На ювілейній книжковій виставці представлений науковий доробок вченого та праці про нього. Книги авторства Василя Марчука:  «Церква, духовність, нація. Українська-католицька церква в суспільному житті ХХ ст.», «Церква, духовність, нація. Українська-католицька церква в суспільному житті ХХ ст.», «Українська Греко-Католицька Церква», «Торговиця. Сторінки історії». Під керівництвом Василя Марчука видано наукове історико-культурологічне видання «Покуття. Історико-етнографічний нарис».  

За роки плідної праці Василь Васильович отримав чимало нагород, а саме: медаль «За заслуги перед Прикарпаттям», медаль «За заслуги перед університетом», він є лауреатом обласної премії в галузі краєзнавства імені Володимира Полєка, почесним доктором Ужгородського національного університету, Заслуженим діячем науки і техніки України, Академіком Української академії політичних наук, нагороджений почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, є відмінником освіти України.
    ​
Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка щиро запрошує всіх зацікавлених до книгозбірні для знайомства з книжковою виставкою «У просторі наукових інтересів Василя Марчука», яка розкриває напрацювання науковця та допоможе більше дізнатися про нашого краянина.

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка