Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Інтернет-конференція RELO Central Asia OPEN 2021



4-6 лютого 2021 року відбулася інтернет-конференція RELO Central Asia OPEN 2021, організована Регіональним офісом з вивчення англійської мови Посольства США. Керівник інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Жирик Л. взяла участь в онлайн семінарах, майстер-класах, дискусіях.

Основною метою конференції було об'єднати викладачів англійської мови на всіх рівнях для обміну ідеями та передовими практиками, сприяння зв'язкам між теорією та практикою та вивченню різних поглядів на практики ELT.

На конференції RELO Central Asia були  два основні доповідачі: координатор англійської мови Бенджамін Тейлор та колишня співробітниця англійської мови Джил Тайсон. Впродовж трьох днів вони ділилися своїми найкращими практиками викладання в умовах дистанційного навчання.

У своїй пленарній презентації Бен Тейлор поділився власним досвідом та стратегіями для ознайомлення з відкритими курсами MOOC, а також продемонстрував найкращі практики для досягнення цілей через інтерактивні заходи.

Джил Тайсон говорила про «Три речі, якими повинні займатися хороші вчителі в цей час». У 2019 році всі ми говорили про критичне мислення, зростання та багаторівневі класи. Готові чи ні, але реальні проблеми, пов'язані з проблемою пандемії, створюють проблеми для студентів та викладачів. У вчителів виникають питання, які потребують відповіді, а саме, як орієнтуватися в мінливому освітньому середовищі, в якому ми опинились зараз. Викладач повинен бути прогресивним, використовуючи новітні технології в процесі навчання; мати взаємозв'язок один з одним, тобто вчитель-учень; проявляти емпатію.

Випускники OPEN Global Online Courses (GOC) для вчителів англійської мови, номіновані в регіоні Центральної Азії, мали можливість поширити знання та навички, які вони здобули під час курсів, серед колег з регіону, і таким чином посилити вплив цих курсів. Спікери з Таджикистану, Узбекистану, Киргизстану, України рефлексували над темами онлайн інструментів: Padlet, Google Classroom, Jamboard, Rubrics;  як ефективно навчати граматику та багато інших тем методики викладання англійської мови як іноземної.

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка