Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн-тренінг «Як змінотворити у громаді» для активістів та лідерів зі сфери освіти, культури, бібліотек



5-7 лютого 2021 року відбувся онлайн-тренінг «Як змінотворити у громаді» для активістів та лідерів зі сфери освіти, культури, бібліотек. Тренінг проводила ГО Агенція сталого розвитку «Хмарочос» за підтримки Британської Ради в Україні в рамках програми «Активні громадяни». Фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Жирик Л., Джоголик С. та Цюпа М. взяли участь в триденному тренінгу, де вчилися розбудовувати діалог в громаді, знайомилися з досвідом діяльності проєктів соціальної дії, мали живе спілкування один з одним.

Тренінг проводили сертифіковані фасилітатори Програми Британської Ради Сергій Ткаченко, Вікторія Поліщук та Ірина Ткаченко.

Серед учасників тренінгу були бібліотекарі публічних, районних, сільських та шкільних бібліотек України, освітяни та представники громадських організацій. У зв'язку з великою кількістю бажаючих взяти участь у тренінгу нас було поділено на чотири групи: Жирик Л. та Цюпа М. були включені у групу 2 під назвою «Успішна громада щасливих людей», Джоголик С. стала учасницею групи 3 «Змінотворці».

Під час тренінгу фахівці різних сфер обговорювали сильні сторони активних членів громади, ідентичність та культурний багаж, ведення активного діалогу, роботу в команді. Майстер-класом було створення картування  громад, використовуючи при цьому новітній онлайн ресурс Padlet. На третій день говорили про відповідальність за життя своєї громади в світлі Цілей сталого розвитку, прийнятого ООН.

Учасники були поділені на окремі групи і працювали у форматі Світового кафе, де проговорювали перешкоди змінотворення та сприяння змінам.

Після тренінгу всі мають можливість пройти онлайн курс «Є ідея? Втілюй!: Проєктний дизайн для соціальних ініціатив» на дистанційній платформі  громадянської освіти ВУМ.

Здобуті знання допоможуть вести діалог у громаді та працювати у команді задля позитивних змін, гуртувати людей навколо соціальних ініціатив та сталого розвитку громади, стати профі у проєктному дизайні громадських ініціатив у сфері культури та освіти. Після тренінгу учасники можуть подати свій проєкт на конкурс підтримки проєктів соціальної дії від Британської ради в Україні.

Учасники після проходження тренінгу і виконання всіх практичних завдань отримають іменні сертифікати від Британської Ради, які можуть бути зараховані як підвищення кваліфікації.

Cвітлини

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка