Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИСТАВКИ ЖИВОПИСУ МИКОЛИ КАЧУРА



04 лютого 2021 року у відділі літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулася творча зустріч з нагоди представлення виставки живопису члена Національної спілки художників України Миколи Качура.

Вже стало доброю традицією нашої бібліотеки репрезентувати творчі доробки митців регіону. Так було організовано експозицію робіт та творчу зустріч з митцем Миколою Романовичем Качуром.

Модераторами мистецького заходу були: директор обласної книгозбірні Людмила Бабій та митець і громадсько-культурний діяч Анатолій Пастушенко.

 Людмила Бабій наголосила, що живопис Миколи Качура експонується у нашій книгозбірні вперше. На виставці представлено 20 художніх робіт автора. Живописні полотна художника присвячені улюбленим Карпатам, містечку Яремче та його околицям, а також тим місцям, що оточують митця у житті. Картини яскраві, емоційні, цікаві.

Анатолій Пастушенко зазначив, що Микола Качур народився в селі Шаци Березівського району Одеської області. Дитячі і шкільні роки пройшли в м. Долина, де він закінчив художню школу. Змалку мріяв бути художником, проте доля розпорядилась по-іншому - з 1991 року по сьогоднішній день займається власною справою. Живописом почав займатися вже у зрілому віці (55 років), проте вже встиг відкрити декілька персональних виставок та був учасником Всеукраїнських виставок. З жовтня 2017 року є членом Національної спілки художників України.

Миколу Качура з відкриттям виставки прийшли привітати друзі та шанувальники мистецтва. Багато приємних слів ними було сказано на адресу митця.

Директор ОУНБ Ім. І. Франка подякувала спільчанам за співпрацю, побажала митцеві натхнення, подальших успіхів у творчості та вручила створений фахівцями відділу літератури з питань мистецтва буклет листівок, що відтворюють роботи Миколи Качура, які наразі експонуються.

Микола Романович висловив слова вдячності усім присутнім, дирекції й працівникам відділу літератури з питань мистецтва обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка за організацію персональної виставки його полотен та подарував для фондів бібліотеки одну із своїх живописних робіт, за що ми щиро вдячні митцеві.

Тож гостинно запрошуємо читачів, мешканців та гостей міста до нашої книгозбірні на перегляд виставки живопису «Мистецький простір Миколи Качура».  

Світлини

 

Художник Микола Качур презентував в Івано-Франківську персональну виставку картин. (402-й канал)

04.02.2021 р.

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка