Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь у міжнародній онлайн конференції «Чесність, довіра, єдність: академічна доброчесність та освіта у глобалізованому світі»



1-4 лютого 2021 року відбулася онлайн конференція «Чесність, довіра, єдність: академічна доброчесність та освіта у глобалізованому світі», організована Регіональним бюро англійської мови Посольства США в Україні у партнерстві з TESOL-Україна, Асоціацією викладачів англійської мови Грузії та Міжнародного Чорноморського університету. Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка (Л. Жирик, заступник директора) взяла участь в пленарних засіданнях, панельних дискусіях, презентаціях та майстер-класах конференції.

З вступним словом виступили: Тім Коллінз, регіональний співробітник англійської мови Посольства США, Україна; Джозеф Джераті, співробітник з питань культури Посольства США, Молдова; Скотт Вітмор, помічник співробітника з питань культури Посольство США, Україна.

Пленарні засідання відкрила Яна Чапайло, координаторка проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості» Американських рад з міжнародної освіти,  яка представила презентацію «Перспективи академічної доброчесності: як викладачі можуть зміцнити культуру академічної доброчесності». У своєму пленарному виступі Яна ознайомила з онлайн-курсом «Академічна доброчесність для вчителів», розглянула точки зору вчителів та батьків щодо академічної доброчесності.

Ніколоз Парджанадзе, доктор філософії, дочірній професор Міжнародного Чорноморського університету (Тбілісі, Грузія) обговорив тему «Академічна доброчесність - двосічний меч чи шматок торта?». Академічна доброчесність, критичне мислення, міркування та володіння інтелектуальною власністю несуть інший відтінок, ніж західне розуміння академічної чесності. Професор запропонував концепцію Creative Commons та продемонстрував, як науковці в академічних колах можуть сприяти та отримувати велику користь від доступу до інтелектуального спілкування з колегами.

Ірін Дарчія, доктор філософії, експерт з питань вищої освіти Національного офісу Еразмус + (Грузія), доцент з класики Тбіліського державного університету імені Іване Джавахішвілі, темою доповіді обрала «Академічна доброчесність та плагіат у Грузії: політика та практика».

Приємно відзначити, що однією з доповідачів на конференції була й наша читачка Наталія Гошилик, доцент Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, регіональний координатор IREX in Ukraine, директор ГО «Центр дослідження комунікації / Centre for Communication Research». В 2018 році в рамках діяльності центру «Вікно в Америку» обласної книгозбірні спільно з ГО, яку очолює пані Наталія, було впроваджено проєкт з академічної доброчесності.

Cвітлини

 

Оновлено 24-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка